glavobol-migrena
proti glavobolu lahko vzamete lekadol in v pirmeru hudega glavobola tudi katerga od nesteroidnih antirevmatikov (Ketonal, Brufen, Nalgesin ipd.), če pomaga, sicer pa je včasih mogoče glavobol preprečiti pravočasno, ko začutite, da se pripravlja z močnim odmerkom prave kave.
Jasna,
tudi sama imam take težave. No sedaj sem v 8. mesecu in se je stanje z 25t nekoliko zmanjšalo, tako, da imam napade 1x/mesec po 3 dni. Prvih 5 m pa vsakih 10 dni po 3 dni. Ničesar ni sem jemala pa čeprav se že 17 let zdravim z Imigranom oz. zadnja leta z Zomigom. Kaj naredim? Prav nič. Ogromno počivam in se trudim zdržat teh nekaj dni. Meni noben lekadol ne pomaga in ne kava. Poskusise čim bolj sprostit.
Pozdravljeni! Tudi sama od 18. leta trpim za hudimi migrenami (stara sem 27). Pred dvemi leti sem zanosila, nakar so se migrene proti pričakovanjem drastično poslabšale (tako število napadov, kot intenziteta). Imigrana, ki sem ga prejemala do takrat, seveda nisem upala vzeti (nesteroidni antirevmatiki, Lekadol so pri meni povsem brez učinka). Po enem izmed tridnevnih napadov migrene z bruhanjem sem končala v bolnišnici- dehidrirana, na smrt izmučena od hudih bolečin…Prejemala sem Buscopan+Apaurin+Ketonal+Lekadol-povsem brez učinka. Zgodba se je končala s spontanim splavom (missed ab.)-kar je lahko tudi povsem nepovezano s prej opisanimi težavami. Leto dni kasneje sem ponovno načrtno zanosila, vendar sem se tokrat na lastno odgovornost ob seznanjenju ginekologinje odločila za jemanje Imigran pršila ob najhujših napadih migrene. Napadi so bili prve tri mesece grozljivi (en dva dni trajajoč napad na teden ali kar dva dni desna polovica glave, nato dva dni leva). Tekom dvodnevnega napada sem uporabila do 4 vpiha Imigrana (20 mcg). V četrtem mesecu se je število napadov pričelo zmanjševati, proti koncu nosečnosti pa so povsem izzveneli. Rodila sem čudovitega fantka (3400 gr, 53 cm), ki je danes star 6 mesecev in je zaenkrat brez kakršnihkoli težav, živahen, radoveden, motorično zelo napreden…Porod je potekal povsem brez zapletov, rodila sem ob roku. Imigran sicer sodi v skupino C zdravil, na netu lahko najdete podatke o študijah s tem zdravilom, ki so že bile narejene pri nosečnicah ter posredujete svoje eventuelne izkušnje.
Čutila sem izrazito potrebo po posredovanju mojih izkušenj z Imigran pršilom v nosečnosti, saj dobro vem, kako hudi in psihofizično uničujoči so večdnevni napadi migrene. Sama zase vem, da je korist pri jemanju tega zdravila bila večja kot tveganje za plod. Hudih migren preprosto ne bi zdržala, nikakor pa se za kaj takega ne odločite same pred seznanjenjem ginekologa!!! Tekom nosečnosti sem bila pod poostrenim nadzorom, večkrat UZ pregledovana in poudarjam: jemala sem le pršilo Imigran 20 mcg in ne tablete ali injekcije! Želim vam čimmanj migren in predvsem rojstvo zdravega otročička! LP