Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost glavobol in zanositev

glavobol in zanositev

Imam pogoste vsakodnevne glavobole, tako, da sem se že kar navadila na jemanje tablet. Ker pa s partnerjem intentizno delava na zanositvi, vas sprašujem, če je ima katera izkušnjo s tabletami proti glavobolu in zanositvijo.
Koliko lahko tablete proti glaobolu vplivajo na samo oploditev oz. so lahko povzročitelji splava? Kakšni nasveti oz. izkušnje?
Vem, da je znano, da tablete pred pričakovano M delujejo po principu “vse ali nič”, me pa vseeno zanima, če je katera recimo vsak dan jemala tablete do pričakovane M in potem ugotovila, da je noseča. Posledice?

Draga Živa!

Lani je silo objavljeno, da se je nekaj dni pred in po ovulaciji bolje izogibati aspirinu, ibuprofenu in naprosinu, ki lahko povzročita, da se izoblikuje rumeno telesce, ne da bi folikl počil in posledično ne da bi se jajčece izločilo. Potem vsi znaki kažejo, kot da si ovulirala, pa jajčece sploh ni šlo v jajcevod. Na netu je veliko obljavljenega…sama pa nisem zanosila dokler sem jemala naprosin ob m, potem pa, ko sem prekinila, takoj! Drugič pa po 2 ciklusih ako takoj! (Žal pregrada in 2 splava.)
Misli, da je paracetamol (lekadol) v redu, tudi po ovulaciji, vendar raje vprašaj gin.
Zakaj pa imaš glavobole – napetost mišic, sinuzis…?
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Iza

Draga živa

Nič se ne boj, če jemlješ zdravila proti glavobolu. Jaz sem tudi bila noseča in nisem vedela, in sem se filala z tabletami. Lekadol ali Brufen. Saj drugače mi ni pomagalo. Takoj sem vprašala gin, če je kaj narobe, ker sem jemala zdravila, pa pravi, da se mi ni treba bati, da to ni nič. V bolnišnici, so mi tudi devali Lekadol ali Buscopan. Če bi to bilo nevarno za plod, potem sploh ne bi uporabljali teh zdravil pri nosečnicah. Tudi, ko sem sedaj bila dolgoooo v bolnišnici, sem bila že pošteno živčna, zaskrbljena, nisem mogla spati pa mi je gin, predpisal, da zvečer lahko mi prinesejo Apaurin 5mg. Pravi, da so ta zdravila preiskušena in, da v nosečniški krizi tudi dajo to zdravilo. Brez panike mirno kri pa BO BO IN BO-MORA BTI……….
Lep dan
Doroteja

New Report

Close