Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Glavobol in špikanje v glavi

Glavobol in špikanje v glavi

Spoštovana,

zanima me vaše mnenje na podlagi sledečih podatkov, oz. ali mi lahko pri vas pomagate:
Moški, 35 let, sicer zelo zdrav ampak izredno veliko sedenja (avto, letalo, TV, računalnik), nič gibanja, večkratne velike časovne razlike vsak mesec, nezdrava in neredna prehrana, psihofizični nemir, tudi psihološka obremenitev.

RTG vratne hrbtenice preteklega meseca:
“S”-asta deviacija
Zravnana vratna lordoza
Le nekoliko nižji intervertebralni prostori segmentov od C4-C5 do C6-C7
Začetna spondilatroza na posteriornih elementih

Simptomi:
– Glavoboli (dnevno): pred letom dni so se pojavili glavoboli (nenavadni, najprej kot topi pritiski na zadnji strani glave nad vratom, kasneje posamezno na različnih koncih glave, dnevno). Po 6-ih mesecih so se spremenili iz “pritiska” v izjemno močne špikajoče bolečine, največkrat na obeh straneh, pod vrhom glave nad ušesi, kasneje se razširi na vso glavo. Bolečine pričnejo opoldan/popoldan in se stopnjujejo proti večeru, dnevno. Špikajoče bolečine se pojavijo tudi v prsnem delu, in se postopoma širijo preko požiralnika, ustne votline, nosu v oči. Izjemno neugodno in boleče, predvsem v očeh. Naj omenim da bolečine v glavi so špikanje, kot bi kdo z 20-imi iglami špikal v glavo.
– želodčne težave
– suhe in rdeče oči
– zelo redka vrtoglavica, vendar pogosteje v zadnjem času
– bolečine notranjem delu ušes in grlu
– bolečine v prsnem košu

CT in MRT glave in ožilja sta bila OK, pred 6imi meseci. Krvni pritisk OK.

Bolečin ni:
– pod toplim tušem
– med plavanjem
– med spanjem; doma spim zelo dobro, tudi na poti, razen ko sem utrujen od “jetlag-a” in po izredno dolgem sedenju so bolečine največje
– med hojo in lažjimi športnimi dejavnostmi
– med ležanjem se bolečine zmanjšajo

Prosim za vaš morebiten nasvet,navodila, oz. ali lahko potrdite da so “špikajoče” bolečine posledica nepravilnost vratnega živčevja, oz. v kolikor ne, kaj je vzrok močnega “špikanja” v glavi.

Vljudno pozdravljeni,

Belarmino

Pozdravljeni!

Po prebiranju vaših težav sem dobila občutek, da vsaj večina težav, če že ne vse, izvirajo iz trigger točk v vratnih mišicah: od glavobolov do bolečin v ušesih, pekoče oči in vrtoglavice. Pomaga trigger point terapija. Učinek se pozna po vsaki terapiji.
Opisane težave težko izvirajo iz živčevja.

Pozdravljeni, še skoraj mesec dni, v bistvu po terapijah v toplicah imam težave z bolečinami v vratu in ramenih, ki pa se občasno razširijo tudi v glavo, gre v bistvu bolj za tiščanje, moti me tudi lasulja, so pa res lasje spodaj že dolgi in močni in me včasih začne boleti tudi lasišče, ter potem glava. Opažam da so težave hujše če sem dlje časa v avtu in je vključena klima. Bila sem na nekaj masažah pri fizioterapevtki, po masažah je bila reakcija, potem nekaj dni boljše, potem pa spet. V bistvu je bilo sedaj od četrtka do nedelje v redu, v sredo sem bila na masaži. Ona pravi da gre za vratno hrbtenico, svoje pa dela tudi teža lasulje. Prebrala sem da glavobole lahko povzroča tudi Nolvadex. A bi bilo smiselno nekaj dni prekiniti z Nolvadexon? Kaj vi menite, me že malo skrbi, ne bi pa rada delala panike. Hvala za odgovor in lp

Sent from my iPhone

Pozdravljeni!

Kolikor mi je znano se nolvadex uporablja kot preventiva pred rakom na dojkah…se pravi je glavobol minimalna kolateralna škoda, če vam prepreči razvoj raka…žal pa nimam nobenih izkušenj, ali res lahko vpliva na glavobol. Glede na to, da je to hormonsko zdravilo, navadno samo nekaj dni abstinence ne bo povzročilo drastičnega padca nivoja hormonov…

Kar se glavobolov tiče so lahko razlogi resnično različni: od sklepov vratne hrbtenice, vratnih mišic, vratne ploščice…do želodca, črevesja, dehidracije, težav z ožiljem…in če vam terapija pomaga vsaj nekaj dni, pomeni, da je pravilna terapija, saj drugače ne bi imela toliko časa učinek 🙂

New Report

Close