Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Žilna kirurgija Glavobol in bolečina v področju karotid/vratu

Glavobol in bolečina v področju karotid/vratu

Spoštovani,

star sem 43 let in ima že več kot 6 mesecev hude glavobole. Bolečine so locirane v sencah (boleča žgoča bolečina) ki gre potem tudi v čelo, čutim pritisk v ušesih, poka v ušesih pri požiranju in po obrazu peče/boli (pod ušesi po bradi navzdol). Evstahijeva cev je čista (MRI=bp). MRI glave = bp, Občasno je glavobol zelo hud, deloma tudi težko diham.

Če se pritisnem po vratu (ne vem ali gre za mišico ali žilo) v hipu pride do projeciranja glavobola v glavo, zamaši se uho na strani pritiska, okrog ušesa nastane topa bolečina in nekako neizhodno stanje, otežkočeno dihanje.

Pred parimi dnevi sem bil na fizioterapiji (triger point terapija), kjer mi je fizioterapevtka razbijala mišične vozle, saj bi lahko bili le-ti krivi za situacijo. Baje se lahko mišična bolečina projecira v glavo, vpliva pa tudi na težave pri dihanju. Od takrat naprej je stanje slabše, posebno ob pritisku po vratu.

Skrbi me, če ne gre morda za obolenje žil, ker bolečina kljub fizioterapiji ni izginila, zato vas vljudno prosim, če mi lahko pojasnite ali lahko karotide ob pritisku bolijo in povzročajo opisano stanje.

Pritisk imam zmeraj nekoliko nizek, nekje 65/119

Naj omenim, da sem pred 2 leti imel flebitis na desni podlahti (na strani, kjer pritisk na vratu povzroči večjo bolečino), vzrok je bil nepojasnjen, po kakem tednu je felbitis izginil. Gre lahko za kakšno povezavo s sedanjim stanjem?

Hvala za vaš hiter odgovor.

Lep pozdrav.

Spoštovani!

Opravičujem se za pozni odgovor.
Vaše težave so take, da potrebujete pregled pri nevrologu. Predvsem je potrebno opraviti teste za temporalni arteritis, boreliozo in opraviti ultrazvok vratnih žil.

Upam, da ste med tem že rešili svoje težave.
Javite mi, če so odkrili vzrok vaših težav.

New Report

Close