Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina glavobol

glavobol

spoštovani,

vljudno Vas prosim za odgovor, če lahko iz simptomov sklepate, za kakšno vrsto bolezni gre. Že vnaprej se Vam zahvaljujem

Moja mati je ostala po 3 avenrizmah pri 45 letu reva. Tudi mene občasno boli glava, stara sem 25 let. Toda že od sobote (enkrat sem tudi bruhala) me boli tako hudo, da sem sinoči jokala. Boli me od tilnika navzgor za eno dlan, občutek tesnobe in teže glave je ves čas prisotno. Občutek imam, da mi bo glava stran padla, saj je tako težka, kot bi bil kamen z 1 tono teže na njej.

Morda veste, kaj je to? V preteklosti sem bila že na pregledih, CT in EEG 2x, pa so odkrli samo migreno.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

nataša

Spoštovani!

Anevrizem pravilom ni moč napovedati, niti glavoboli niso ravno značilni za anevrizme. Prav tako (očitno tudi vam) opisani glavobol ni podoben migreni. Mogoče imate glavobol zaradi vratu, še zlasti če pri delu ali učenju dosti gledate v eno mero – pisalni stroj, računalnik, stroj… Razbolete mišice povzročajo lokalne krče v mišicah, pritiskajo na živce, ki oživčujejo glavo (vrat, ramena, roke) in vam povzročajo opisan glavobol. Vaje za vrat in zdravila proti bolečinam bodo močno omilila vaše težave. Če imate tako delo, kot sem naštel, morate med delom čim večkrat razmigati vrat in si ga ev. malo zmasirati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close