Glavobol
Pozdravljeni!
Stara sen 29 let, moja največja in od začetka študija spremljajoča težava je glavobol. Res sem bila že pri nevrologu dvakrat ( prvič me ni vzel resno, sva se samo pogovarjala- to je bilo leta 99 ), vmes sem šla na EEG slikanje-b.p., leta 2002 diplomirala, 2003 prvič rodila, 2006 bila na CT slikanju-b.p. in odvzemu krvi za boreliozo-b.p., leta 2007 drugič rodila. Imam diagnozo tenzijski glavobol. Vendar pa so obdobja, ko se me drži skupaj po 10 dni, s kakšnim dnevom izostanka in mi gre že na živce. Kar me zanima je, ali je lahko vse skupaj posledica stresa ( trenutno nespanja ponoči, povratek v službo po porodniški, čez dan zelo živahno doma ) in utrujenosti? Prav tako pa mogoče črnogledosti – razmišljam o tumorju in me še bolj začne boleti glava? Ne vem ali je smiselno spet k zdravniku, pa k nevrologu…? Kaj menite, moj osebni zdr. je zelo redkobeseden in včasih vzvišen, zato sprašujem vas, ker ste prijazni in pripravljeni pomagati. Torej me zanima predvesem ali je lako v zadnjem času nekoliko pogostejši glavobol posledica utrujenosti in pa tudi mogoče začetka jemanja kontracepcijskih tablet ( jih nisem jemala 7 let, pred 1,5 mesecem zopet pričela )? Hvala in lp
Pozdravljena!
Glavobol je zelo zelo pogosta težava, vi imate poleg tega še skoraj vse možne faktorje, da vam poslabšajo vaš tenzijski glavobol: neprespanost, stres, utrujenost in kup stvari naenkrat, ki vam onemogočajo, da si vzamete čas zase. Tudi tabletke imajo lahko nekaj vloge pri glavobolih. Če vas preganjajo še skrbi o tumorju v glavi, vam gotovo glavobol še poslabša. Kup ljudi z glavobolom mučijo skrbi o tumorjih in en kup jih pozna razne zgodbe sosedov in znancev, ki naj bi poznali nekoga, ki je imel le glavobol in nič drugega, pa so mu prepozno ugotovili možganski tumor, a običajno v teh govoricah manjka zelo velik del zgodbe. Pri tumorjih je glavobol pozen znak in običajno združen še z drugimi znaki in težavami in predvsem se ne pojavlja občasno že 10 let. Zgolj po glavobolu se torej ne da presoditi, če ima kdo tumor ali ne.
Ker so de težave spremenile/poslabšale se je seveda smiselno oglasiti na pregled, imate pa kopico razlogov, ki bi jim lahko pripisali poslabšanje stanja. Sicer pa si je poleg nekaj časa samo zase, vredno poiskati tudi zdravnika na isti valovni dolžini.
Upam, da vam tole dolgovezenje ni še poslabšalo glavobola….lep pozdrav!