Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina glavobol

glavobol

Stara sem 27 let. Sredi julija se mi je pojavil glavobol, ki ni popustil cele tri tedne, dokler mi ni zdravnica predpisala Nalgesin tablet, opravila pa sem tudi pet tretmajev akupunkture. To mi je namreč pomagalo pred sedmimi leti, ko se me pestile podobne težave. Takrat so mi ugotovili tudi precej povečan očesni pritisk. Vmes težav z glavoboli praktično ni bilo. Sploh me na splošno redko boli glava.

Čez kakih 14 dni se je glavobol spet pojavil, a je z Nalgesinom po treh dneh popustil. Od tedaj je minilo šest tednov popolnoma brez bolečin, pred šestimi dnevi pa je spet udarilo. Nalgesin mi ne pomaga več, je pa res, da jem šibkejšega, ki ga kupim v lekarni. Jem po eno tabletko na osem ur zadnjih pet dni.

Da opišem še sam glavobol; glava me bilo na točno določenem mestu, v zgornjem delu nosu in grozno me pritiska v sencah v smeri proti očem. Bolečine niso tako zelo intenzivne, vendar pa so neprestane. in me privedejo do tega, da po parih dneh res že težko normalno funkcioniram. Karkoli naredim, če sem slabe volje ali dobre, ne popusti in vedno me boli enako, občasno me malo boli tudi v tilniku. Slabo mi ni. Spim normalno.

Sicer zadnje čase veliko študiram, zato me prepričujejo, da je to morda od stresa. Jaz se s tem ne strinjam, ker se počutim dovolj sproščeno ter imam veliko izkušenj s študijem, ob katerem me nikoli ni bolela glava.
Zanima me torej, kaj je vzrok opisanih težav (morda sinusi, , očesni pritisk, slaba drža, imam pa občasno tudi povečan krvni pritisk) in kako naj si pomagam?? Koliko časa lahko jem Nalgesine in kaj naj storim, da do teh težav ne bi več prihajalo??

Najlepša hvala za odgovor!!

mia

Spoštovani!

Vaš glavobol nekoliko spominja na glavobol v rojih (cluster hedache). Povečajte odmerek nalgesina. Pojeste ga lahko toliko, kolikor vam prenese želodec, to bi bilo nekako 3 x po dve tableti. Pri teh glavobolih naj bi bila bolečina sicer vrtajoča v prdelu za očesom, zato ni čisto identična vaši. Mogoče je tudi stres sprožilni dejavnik, a ne tako kot pri migrenskih napadih.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close