Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Glavobol

Glavobol

Pred 8. meseci sem imela prometno nesrečo. Bila sem približno 20min. v nezavesti (zaradi udarca v vzglavnik) in sicer z glavo navzdol, ker je bil avto obrnjen na streho. Po tej prometni nesreči imam še vedno težave z glavobolom in s koncentracijo. Sem študentka zato me to zelo ovira pri študiju. Ne morem se dolgo učiti, ker kmalu postanem utrujena in me začne boleti glava. Tudi na izpitih je zelo težko, ker ne morem biti dalj časa zbrana.
Prosim, če mi lahko svetujete, kako naj te težave čimprej odpravim oz. vsaj omilim.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Glavobol po poškodbi glave je najpogostejša posledica poškodbe. Je zelo nepredvidvljiv in težko je napovedati, koliko časa bo trajal. Še težje je, če je povezan z motnjami koncentracije. Na žalost vam lahko povem le to, da je pojav dosti običajen, da zaradi njega trpi veliko ljudi in da se stanje z leti izboljša. Sami v bistvu ne morete kaj prida narediti za hitrejše izboljšanje razen stalne vaje in treninga spomina, koncentracije in splošne kondicije. 20-minutna nezavest je kar dober zalogaj, zato vam vsaka čast, da kljub temu uspevate opravljati redne študijske obveznosti. Če zaradi tega ne boste izgubili letnika, ste pravi heroj.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lepo pozdravljeni!

Ko sem videla to načeto temo sem se odločila, da zberem pogum in vas še jaz nekaj vprašam.
Pred 7 leti sem imela pretres možganov (takrat sem bila stara 16 let), ker mi je na ledu spodrsnilo in sem udarila v železen steber. V nezavesti nisem bila, vendar sem bruhala in pa sliko sem imela čisto črno. Prepeljana sem bila v bolnišnico, kjer sem bila pregledana in poslana takoj domov na mirovanje. Od takrat imam stalne glavobole. Dokler sem hodila v šolo so bili ti glavoboli enkrat tedensko, sedaj pa so vsaj enkrat mesečno z hudo bolečino ali pa večkrat z manjšo. Kot nekakšno kljuvanje ali sekanje v glavnem v predelu čela in sencih.
Pred 4 leti so me tudi zaradi glavobola, kateri je trajal skupno 19 dni poslali na preiskave (okulist, EEG,otorino,nevrolog,….) skoraj na vse razen na slikanje glave. Sedaj po toliko letih ko glavoboli še vedno niso prenehali me pa še toliko bolj skrbi.

Kaj lahko storim? Ali je to samo posledica udarca in ali se lahko razvije kot posledica kaj nezaželenega?

Kot ste lahko sešteli sem stara 23 let in ti glavoboli so zelo neprijetna zadeva.

Zelo bom hvaležna vašega odgovora in lepo vas pozdravljam.

Spoštovani!

Na žalost so ti glavoboli posledica udarca. Pri udarcu možgani in možganske ovojnice, ki so pravzparav edina stvar v glavi, ki lahko boli udarijo ob steno lobanje in se pri tem poškodujejo. Kasneje lahko nastanejo neke vrste “zarastline” kot v drugme tkivu in seveda ob minimalnih spremembah zaradi večja ali manjše prekrvljenosti možganskih open lahko pride do bolečine. To se ne more razviti v nobeno bolezen, niti v raka. Seveda pa je glavobol mučna zadeva in kljub znanemu vzroku vedno znova lahko vzbuja sum, da je za glavobol kriv še kakšen drug vzrok.

Lep podrav!

Janko Kersnik

New Report

Close