Glavobol
Pozdravljeni,
pred nekaj meseci so se mi pričeli glavoboli, ki se večino začenjajo v predelu vratu (vretencih) ali malih možganih in se včasih razširijo vse do predela desnega očesa in ušesa. Glavobol običajno preneha, če grem ven na sprehod. Bi bilo možno, da so glavoboli povezani z vretenci ali slabo držo, glede na to, da večinoma prenehajo vsaj za čas, ko grem na sprehod, pojavijo pa se, če dolgo časa sedim (žal imam službo, ki je povezana s sedenjem pred računalnikom).
Že pred več kot letom dni, sem imela težave s hrbtenico, imam začetek skolioze, in sem imela večtedensko terapijo pri fizioterapevtu. je možno, da se mi je pojavilo kako vnetje ali kaj podobnega zaradi vretenc?
Hvala za odogovr in lep dan želim,
Petra
Vaš primer je zelo tipičen za ljudi, ki imajo pretežno sedeče delo in že imajo težave s hrbtenico. sprehod lahko pomaga, vendar ne odpravlje problema. Razlog je slabši pretok po vratnih arterijah ob sedenju za računalnikom zaradi drže. Z manualno medicino se da vzrok zelo hitro popraviti, običajno je potrebno 4-5 terapij, potem pa boste lahko šli na sprehod, da boste uživali, ne pa zato, da glava manj boli.
Lep pozdrav,