glavobol
Pozdravljeni!
Že več kot 20 let imam težave z glavoboli. Splošna zdravnica in nevrolog nista ugotovila vzroka za moje težave. Sam sem ugotovil, da mi glavobol, ki se pojavlja predvsem v predelu čela (običajno 1 x tedensko) največkrat povzročij psihična napetost in pa vsaka že najmanjša popita količina alkohola. Za informacijo naj povem še, da so pred leti z rentgenom ugotovili, da imam nekoliko obrabljena vratna vretenca, v službi večino delovnega časa presedim, vem, da imam slabo telesno držo, občasno pa imam tudi vrtoglavice. Zavedam se, da je verjetno glavni vzrok za glavobole psihičnega izvora, kljub temu pa se mi ne zdi normalno, da mi glavobole povzroča že najmanjša psihična napetost oziroma vsak zaužit kozarček alkohola (načeloma se sicer uživanju alkohola izogibam). Zanima me, ali ocenjujete, da je z manualno medicino mogoče moje tovrstne težave odpraviti ali vsaj omiliti. Hvala za odgovor.
Zelo redko se zgodi, je pa možno, da vrtoglavica ni povezana z vratnim delom hrbtenice, morda je tudi pri vas tak primer. Glede na simptome bolečin in spremembe v vratnem delu, ki jih navajate, bi pa vseeno svetoval, da se oglasite pri nas, da ugotovimo pravi vzrok vaših težav. V kolikor izvirajo težave iz vratnega dela hrbtenice, vam bomo lahko pomagali.
Lep pozdrav,