Najdi forum

Lepo pozdravljeni
Prosim za odgovor na moje tezave. Zadnji mesec, dva opazam, da imam na priblizno 7-10 dni na zadnji desni polovici glave bolecine, ki trajajo dan, najvec dva. Bolecina je ostra in podobna zbadanju, se posebej je izrazita, ce spremenim polozaj glave ali se dvignem. Tableta lekadol proti bolecinam ne pomaga.
Se enkrat hvala za odgovor, romana

Pozdravljena, Romana!

Tvoj opis glavobola mi govori, da verjetno gre za migreno.
Pri migreni je značilno: ponavadi boli le polovica glave ( vedno ista stran ), občutljivost na svetlobo, vonj, zvok in gibe. Pogosto jo spremlja slabost in bruhanje. Najbolj pogosta je v času ovulacije in neposredno pred menstruacijo in za čas menstruacije, ko hormoni nihajo. Lahko jo isprovocira tudi sprememba vremena, določena hrana ( sir, čokolada, črno vino, alkohol nasploh ), pomanjkanje spanca, stres in še marsikaj, na žalost… 🙁
Pri migreni tudi redko kdaj pomaga navadni lekadol. Mogoče za en čas omili bolečine, toda malo kateremu migrenašu od lekadola preneha razbijati v glavi.
Za diagnozo migrene je potrebno obiskati nevrologa, ki bo naredil ustrezne preiskave in predpisal zate najbolj ustrezna zdravila. Če te še kaj zanima, lahko mi pišeš na mail, kajti, migrena je moja spremljevalka že skoraj 20 let.

Lep pozdrav!

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

Romana, preizkusite se z vprašalnikom o glavobolu,
tukaj:
in tukaj:
Ali ste se morda prepoznali?
Širše o glavobolu tukaj: ( … )

Če kaj koristi, me veseli! Prisrčno vas pozdravljam!
Veronika

New Report

Close