Najdi forum

Pozdravljeni,

pred nekaj meseci so se mi pričeli glavoboli, ki se večino začenjajo v predelu vratu (vretencih) ali malih možganih in se včasih razširijo vse do predela desnega očesa in ušesa. Glavobol običajno preneha, če grem ven na sprehod. Bi bilo možno, da so glavoboli povezani z vretenci ali slabo držo, glede na to, da večinoma prenehajo vsaj za čas, ko grem na sprehod, pojavijo pa se, če dolgo časa sedim (žal imam službo, ki je povezana s sedenjem pred računalnikom).

Že pred več kot letom dni, sem imela težave s hrbtenico, imam začetek skolioze, in sem imela večtedensko terapijo pri fizioterapevtu. je možno, da se mi je pojavilo kako vnetje ali kaj podobnega zaradi vretenc? Mi lahko svetujete kako posebno vadbo ali kaj podobnega?

Hvala za odogovr in lep dan želim,

Petra

Pozdravljena Petra!

Večino glavobolov (98%), ki se začenjajo v zadnjem delu glave izvirajo iz prenapetih mišic in nepravilno obremenjenih sklepov zgornjega dela hrbtenice. Zanesljivo te glavobole odpravlja specifična fizioterapevtska tehnika trigger point terapija in mobilizacija vratu.

Sama si lahko pomagate blažiti težave, ne morete pa odpraviti njenega vzroka tako, da dalj časa pustite teči toplo vodo od sredine glave navzdol, da pazite na pravilno držo in v življenju delate čim več stvari, ki vas izpolnjujejo.

New Report

Close