Glavica penisa/poškodba
Lp
Imam en problem oz. predvidevam, da ga imam. Ob pregledu glavice penisa sem opazil, da imam na zadnji, spodnji strani glavice nekakšno razpoko, ki sega vse do meatusa. razpoka bi se (predvidevam) povečala z luknjico, ki jo imam na sredini penisa če bi bil “grob”….
Zdaj pa ne vem kaj bi…
lp anonimni
Spoštovani!
Žal medicina kljub najboljšim namenom ne deluje preko interneta. Pregled in otip ter anamneza (pogovor zdravnika s pacientom) so še vedno ključna orodja, tega pa žal ni mogoče prek interneta. Če vas skrbi, kaj je, pokažite to osebnemu zdravniku ali pa mu rečite, da imate urološki problem in želite le napotitev do urologa in pokažite ter se pogovorite tam.
Lahko gre npr. za prirojeno majhno razliko od idealne splošne ideje o “normalnosti” – vsak je malo drugačen. Če lahko normalno lulate (več ne morem vprašati, ker ne vem, koliko ste stari), potem je lahko vse v redu in ni razloga za kakršnokoli vznemirjanje. Ampak tega ni moč reči, če se ne PREGLEDA – VIDI, za kaj gre.
Lepo pozdravljeni!
Da odgovorim na vaše vprašanje. Sem polnoletna oseba, bolečine zaradi tega nimam, uriniram normalno je par res,da me rahlo peče pri uriniranju. V tem času ko sem ali preden sem odkril tole se ne spomnim, da bi imel kakšno hujšo bolečino ali kri na penisu, tako da ne vem ali imam že to od otroštva, saj do sedaj tega še nisem odkril. Se pa spomnim teh obiskov pri zdravniku kot otrok kjer mi je zdravnica pregledala glavico penisa. Vendar to je bilo ko sem imel 3-5 let ?! In tudi ne spomnim se, da bi kdaj zdravnica rekla,da imam kakšno prirojeno razliko. Ta poškodba je trenutno nekako skrivnost, ki jo želim čimprej razrešit,da se znebim občutka straha.
LP
Anonimni123543
Spoštovani!
Vprašanje starosti je bilo izpostavljeno zaradi funkcije, ki bi lahko bila otežena – torej uriniranje in morebitne težave pri spolnosti. Če na obeh področjih ni težav (ni težav pri uriniranju in imate normalno spolne odnose, izliv semena ali se brez težav samozadovoljujete), potem gre za estetsko vprašanje, najpogosteje za prirojeno “varianto” normalnosti – seveda pa je treba videti “v naravi”, da bi se lahko resno opredelil.