Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija glavica penisa

glavica penisa

Živjo,
zanima me, ali je normalno, da se kožica ob potegu nazaj, kot da bi, malo lepi in stika z glavico penisa. Ko jo potegnem nazaj, se malce lepi (večino po sredini penisa, bolj na dnu), vendar preide nazaj, razumete kaj mislim? Mogoče se mi zdi, kot da se ob potegu kožice nazaj, odira koža z glavice penisa. Je to normalno?
In je normalno, da če je glavica penisa (s potegnjeno kožico nazaj) več časa na suhem zraku, da postane glavica suha (kdaj tudi kot suha koža), tudi malce drugačna na pogled?

lp hvala

Spoštovani!

Ne razumem natančno vašega opisa, še posebej ne dela, ko navajate, da “se ob potegu odira (?) koža”. Teh problemov nimajo tisti, ki so obrezani. Tam kožica sploh ne pokriva glavice, glavica je ves čas na zraku, koža glavice postane suha in tako bolj odporna proti boleznim. Če pa niste obrezani, potem so prisotni dvomi, kot jih opisujete. Če v erekciji ni težav, se pravi gre kožica prek glavice in potem, ko erekcija popusti, tudi nazaj, potem je vse v redu (kar je najbolj verjetno v vašem primeru – vse je v redu, če gre kožica gor in dol. Če pa se kje zatika, potem je problem). Če ste v dvomih, pojdite k osebnemu zdravniku ali urologu in mu pokažite, tako bosta razčistila dvome.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje – Center UROL

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni,

ne da se zatika, pač ob potegu kožice nazaj, je včasih kožica bolj ”’zlimana” z glavico, včasih manj. Zato me zanima. ali je normalno, da se ob potegu kožice nazaj, kožica včasih lima z glavico. Drugače gre kožica preko glavice v erekciji in normalnem stanju.
Pa še nekaj, mora biti glavica na vseh mestih ista (rdeča in gladka), ker jaz imam namreč ponekod tudi bele lise, obloge, ponekod pa rdečo površino, tudi hrapavo kdaj. To normalno?

lp

Spoštovani!

Glede belih lis in oblog vam predlagam pregled pri dermatologu. Ta bo precenil, ali je potrebno uporabiti kakšno mazilo, ocenil bo tudi, v kakšnem stanju je kožica – ali je v redu, ali priporoča morebitno uporabo zdravila – mazila, ali pa morda celo njeno odstranitev.

Medicina pač ne deluje preko interneta – treba je videti, potipati, da se lahko smiselno svetuje.

Lepo pozdravjeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Spoštovani,

Že dlje časa čutim ostro bolečino ob dotiku glavice penisa, kar še posebej velja po spolnem odnosu, ko se glavice ne smem niti dotakniti, dokler se ponovno ne prekrije s kožico. Ko je glavica prekrita s kožico, sicer ne čutim nobene bolečine. Na konici se je sicer pojavil rdeč madež, okrog pa tekočina bele barve.

Prosim, svetujte mi, ali naj grem na pregled k dermatologu, ali urologu.

Hvala za vaš odgovor.

Spoštovani!

Predlagam najprej obisk dermatologa. Takega, ki je v javni zdravstveni službi, saj bo lahko hkrati opravil še odvzem vzorcev zaradi morebitnih vnetij in izključil morebitne nalezljive bolezni in podobno. Za to naj pravzaprav ne bi potrebovali napotnice, pokličite na dermatovenerologjijo v venerološko ambulanto in vpršajte, kdej delajo in kako pridete na pregled. Dermatolog bo ocenil tudi, ali je potrebno kaj drugega, npr. obisk urologa.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Živjo, imam težavo, da mi gre kožica zelo težko čez glavico (treba pomagat z roko), tudi kadar je penis v erekcijskem stanju sama ne gre čez. tudi ko je kožica “dol potegnjena” je opazit spoj med kožico in glavico, je to vredu? sprašujem, ker me to ovira pri splolnih odnosih in imam (na mojo žalost) zelo hiter izliv. hvala za odgovor

l.

Spoštovani!

Glede kožice vam svetujem pregled pri urologu. Ko bo ta videl in mu boste razložili, kakšna je kožica, ko se bosta pogovorila glede podrobnosti, ki jih iz opisa ne morem razbrati (npr. kaj vi opisujete kot “spoj med kožico in glavico”) vam bo lahko svetoval, ali je morebiti smiseln operativni poseg (razširitev kožice z radiarnimi incizijami ali cirkumcizija – obrezanje).

Tudi, če se boste obrezali, ni nobene garancije, da bo potem izliv kasneje. Lahko bo potem izliv še hitrejši, lahko bo enako hiter, lahko počasnejši ali pa celo preveč zakasnel. Na izliv vpliva ogromno genetskih, fizioloških in psiholoških dejavnikov. Vpliva zdravljenja preozke kožice (če je preozka) na prezgodnji izliv ni mogoče z gotovostjo napovedati. Prehiter izliv je lahko povezan z okoljem, situacijo in izkušenostjo moškega, lahko pa je tudi prirojen. Glede prehitrega izliva se najprej svetuje vaditi, če pa je stvar dolgotrajna, če se to zgodi z vsako partnerko tako na začetku razmerja kot tudi kasneje, pa obstajajo tudi zdravila, ki lahko pomagajo, sploh če je izliv vedno prej kot 1 minuto po penetraciji.

Če je kožica ozka, jo je smiselno odstraniti že iz higienskih in zdravstvenih razlogov. Kaj bo potem, npr. leto dni po obrezanju, z izlivom pa ni moč napovedati.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Zdravo!

Star sem 17 let in me zanima kakšna mora biti oblika penisa pri 17 letniku.Ko je penis v normalnem stanju je kožica v celoti prekrita cez glavico penisa. Ko pa poostane aktiven pa kozica ne gre preko glavce ampak je na enakem mestu kot v normalnem stanju(sproscenem).Zdaj pa me zanima ali bi moral imeti penis taksen da bi bila glavca vedno taksna da ni cez glavico kozice ali mora biti v vsakem primeru? In ze kot majhen sem imel strah se dotakniti glavce saj me je “zabolelo” zdaj pa me zanima kako bi lahko to preprecil saj mi je ze zdaj slab obcutek ko se pridem za glavico seveda ko ni cez njo kozica…

Prosim za odgovor!
Lep pozdrav

Joc

Spoštovani!

To, da je neprijeten občutek, če se dotaknete glavice, ki je sicer pokrita s kožico, je povsem običajno in normalno. Kako se težava zmanjša – s časom in “z vajo”.
Glede tega, ali gre kožica preko glavice gladko ali ne pa mi iz vašega opisa ni povsem jasno. Če ne gre gladko, lahko nastane problem, da bi ostala “zadaj” in ne bi šla več prek – “parafinoza”. Če je v erekciji kožica preozka in to povzroča problem, težave v spolnosti, govorimo o “relativni fimozi” in se operira. Če pa nimate problema s samozadovoljevanjem, bo najbrž tudi pri spolnem odnosu vse v redu. V kolikor pa je problem, predlagam da obiščete urologa in se po pregledu posvetujete – ali je vse v redu ali pa bi vam priporočal kakšen manjši poseg (obrezanje ali kaj podobnega).

Normalno pri neobrezanem moškem je glavica prekrita s kožico, je pa mogoče kožico brez težav potegniti dol z glavice – penis umiti – to se stori vsak dan – in potem tudi brez težav kožico spet prek, tako da pokriva glavico.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni,

 

Glavica, kako si rešil težavo?

Imam Podobno zadevo.

New Report

Close