Glavica peče
Spoštovani!
Lahko je draženje iz različnih vzrokov – povsem mehaničnih, zanemarljivih, lahko je alergija na različne snovi (lubrikanti, lateks kondoma – obstajajo tudi kondomi brez lateksa), lahko so kakšne glivice ali npr. klamidija. Prek interneta ni moč oceniti resnosti ali zanemarljivosti nobenega zdravstvenega problema. Če bo torej težava ostajala, se zdi najbolj smiselno, da jo nesete pokazat zdravniku in/ali urologu. Čeprav je mogoče, da bo ocenil, da ni nič, tega prek interneta nikakor ni mogoče reči.
Lepo pozdravljeni!
Spoštovani!
Čeprav je najbrž sitno in neprijetno, vseeno menim, da bi bilo prav, da za problem poveste kateremu od staršev in da skupaj obiščeta urologa, to je zdravnika, ki glavice (penisa) pregleduje. Ogledal si jo bo in vam potem svetoval. Morda bo rekel, da je vse v redu, morda vas bo napotil k zdravniku za kožo (dermatologu), v vsakem primeru pa je to običajna pot – če vam zmanjka kruha – greste v trgovino in ga kupite, če vam dela težave, peče glavica penisa, greste k urologu.
Lepo pozdravljeni!
Spoštovani!
Če je kakšno vnetje, na primer glivično itd, potem je smiselno zdravljenje. Načeloma pa je to praktično pri vsakem tako. Ali prej tega ni bilo, ali to opažata na novo? Koliko ste stari, kako pogosto imate spolne odnose, ali ste menjali partnerko itd… Če se obrežete bo pa nekaj časa huje, nato pa se bo površina glavice spremenila, postala suha in manj občutljiva, verjetno na dotik ne bo več pekla, vendar bo tudi manj občutljiva za spolnost. Ali je to prednost ali slabost pa je odvisno od posameznika – nekateri so za, drugi so proti…
Nič smiselnega ni mogoče reči takole prek interneta. Če se je težava pojavila na novo, sploh če je videti rdečino…, je smiselno obiskati zdravnika in mu pokazati.
Lepo pozdravljeni!
- Zdravo star sem 16 let. Ze kaksni 2 leti opažam da me ob dotiku glavice penisa zapeče oz ko si dajem kožico dol in gor me peče. Skrbi me glede spolnega odnosa ker sem ravno v teh letih in imam punco s katero bova morda kmalu začela z spolnimi odnosi in me skrbi da me bo takrat peklo. Zelo si bom oddahnil ko bo to nehalo oz. ko me bo to nehalo pečti. Hvala za odgovor in Lp.