Glava in vrat
Lep pozdrav
V začetku januarja sem imel vnete trebušne mišice. Ker so me pri sedenju bolele, sem poizkušal najti pozicijo, ki mi je najbolj ustrezala (tako da sem bil sklonjen naprej, večinoma sem si z eno roko podpiral brado).
Po cca mesecu se mi je najprej na desni strani pojavil spremenjen občutek na desni strani obraza (ni bolečina, tudi vse dotike,… normalno zaznam), ki se seli (večinoma je v sencah ali v licu, nato po 14 dneh pa še v sencah na levi strani obraza.
Prav tako čutim bolečine v vratu in zategnjenost mišic vratu (npr. v eno stran ne morem enako obrniti glave kot v drugo) in zgornjem delu desne roke, kar odpravim z raztezanjem, vendar se je vse ponovilo.
Bil sem pri nevrologu, ki je opravil vse teste, ki niso pokazali kakšnih nepravilnosti. Prav tako sem opravil CT in MR glave, da se je izključilo nevrološka obolenja (obe preiskavi nista pokazali kakšnih sprememb).
Ali je možno, da moje težave izvirajo iz zgornjega dela vratu (kolikor sem opazil na vaši strani, da ta vretenca lahko vplivajo tudi na obraz) oz. vratu (glede zategnjenosti mišic).
Ali lahko manualna medicina pomaga pri mojih težavah in kaj bi moral prinesti k vam na pregled.
Pozdravljeni,
po vsej verjetnosti gre v vašem primeru za vzrok težav, ki izhajajo iz zgornjega dela vratne hrbtenice, od koder izhajajo živci, ki povzročajo neprijetne občutke na obrazu. Zgornji ganglj avtonomnega živčnega sisitema namreč izhaja iz tega predela. Glede na to, da obrazni živci sicer izhajajo iz lobanje in pregled pri nevrologu v tem primeru ni pokazal posebnosti, gre najbrž za spremembe v vratnem delu, predvidevam, da je vzrok težav vretence Atlas Axis.
Gre za klasične težave naših pacientov, ki jih uspešno zdravimo s tehnikami manualne medicine. Predlagam, da se naročite na pregled v eno od naših ordinacij[/url], kjer vam bomo po pregledu lahko svetovali glede nadaljnjega zdravljenja. Če bomo za natančnejšo diagnozo potrebovali slike vratnega dela hrbtenice, vas bomo na slikanje naknadno napotili.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
vašega primera se spomnim. Kot sva govorila na pregledu gre v vašem primeru za t.i. vegetativno distonijo, katere vzrok je lahko infekcija v preteklosti ali dedna posebnost vegetativnega živčnega sistema. Le-ta je pogosto povezana z obrabo v vratnem delu hrbtenice in spremljajočimi simptomi/težavami.
Kot sem vam priporočal, predlagam, da si priskrbite RTG posnetke vratu, s pomočjo tehnik manualne medicine v kombinaciji z lasersko akopunkturo, bomo upam da uspešno olajšali vaše težave.
Lep pozdrav,