Najdi forum

Pred nekaj meseci sva se z možem preselila v novo stanovanje. Pa se je takoj pojavil problem. Najbližji sosedi namreč vsak vikend organizirajo zelo glasne zabave (glasba na glas skoraj kot v discu, pa še techno, tako da se ritem zelo sliši in se mi zdi, da se cela spalnica trese, dretje,…), ki trajajo tudi precej čez polnoč. Hišni red sicer določa, da mora biti od 22.00 do 7.00 mir, ampak to njih ne zanima. Pogovor ne pomaga, pravijo, da oni bodo imeli zabavo, če ostali ne moremo spati je pa to naš problem. Pravijo tudi naj kar pokličemo policijo, saj imajo oni tam prijatelje in velikokrat so policisti tudi na teh zabavah (v civilu).

V našem nadstropju v bloku smo samo mi in ti sosedje (samo dva stanovanja), tako da drugih ne motijo (v spodnje in zgornje nadstropje se hrup ne sliši toliko).

Ali je kdo imel podoben problem? Kaj naj storiva?

Alja

Naslednje jutro, ko bi oni radi spali po zabavi vi nabijte musko. Milo za drago:))

Mislim, da tak način nima nobenega smisla.Res, da je maščevanje sladko, ampak nič ne dosežeš. Jaz bi kljub vsemu vedno klicala policijo, da naredijo mir.Če pa to ne bo pomagalo, se bosta morala preseliti drugam, žal.

Poskusite se obrniti najprej na upravnika stanovanjskega bloka-ce ga imate. Naj oni urgirajo, ce ne bo slo pac klicite policijo, ko bo prehudo.

Midva z mojim partnerjem imava povsem podoben problem, le da nas je vec strank “ogrozenih”. Sama ravnam tako, da poskusim spati v prostoru, ki je najbolj oddaljen od hrupa. Ce to ne uspe, to pomeni, da je hrup pac nevzdrzen. Na hodniku veckrat slisim, kako jim hodijo drugi sosedje trkat (midva sva najblizje, ampak se mi zdi za malo, da bi v pizami letala tja) in grozijo s policijo. Hrup za nekaj casa potihne, nato se zur znova razvije. Tako je bilo tudi 2. januarja, ko sva bila itak ze utrujena od silvestrovanja. Nic nisem hodila trkat ali opozarjat, poklicala sem policijo, ceprav sem skoraj umrla od sramu (nocem biti ena izmed tecnih sosed). Bilo je grozno nerodno, ker so prisli z marico, prebudili se ostale stanovalce s piskanjem pri vzratni voznji, ampak od takrat je mir. Vsi sosedje so tem hrupnim samo “obljubljali”, da bodo poklicali policijo. Jaz sem jih. Od takrat so zuri bolj pritajeni in koncajo se pred dvanajsto, mislim pa, da so se tisti pravi zuri preselili v neko drugo stanovanje – morda ravno k vam?

se strijnam. Poklicite policijo. Ker dokler samo grozite da jih boste ni nic. tudi sama sem jih ze poklicala, kar sicer ni bilo najbolj prijetno, smo pa v miru spali. In tudi samo en sosed se je spomnil imeti poslovilca za vojsko v bloku, ostali potencialni kandidati na to tudi pomislili niso vec.

Preseliti drugam?! To ne more in ne sme biti rešitev. Vsak ima pravico do počitka. Mislim da se da s policijo urediti, če pa imajo tam res take strašne veze pa s kako inšpekcijo, skrajen ukrep pa se mi zdi tožba.

Če imajo res prijatelje na policiji, jim znajo potem nagajati .Poznam tak primer, ko tudi tožba ni uspela in jim ni preostalo drugega kot selitev.

..poznamo, že več let…nekaj podobnega se dogaja tudi v naših logih. S tem,da je pod bloki kjer živi več kot 30 družin, parkirišče in nočni lokali, ki so odprti ..uradno do 3..v resnici do 5, 6… Ko so imeli neke partyje…se je razvleklo žuranje zunaj in v lokalu tudi do dopoldne naslednjega dne. Policija? Kdo je sploh to? Pridejo, grejo…in posamezniki, tako kot pri vas, sodelujejo v teh partyjih..in so se postavili na stran kršiteljev..in nam rekli, da pretiravamo…če ne moremo spati…itd. Kaj kršijo? Od urnika, do reda, do glasnosti. Tudi razne druge oblasti, inšpektorati itd. niso lokala-ov zaprli…varnostniki se sprehajajo in nič kaj ne ukrenejo, itd. itd.itd. In kaj je najhuje? Da nekateri, ki tudi tu živijo, si ne upajo reči ničesar. Nekateri se pogosto umaknejo v svoje vikende…itd.

V našem bloku pa poteka približno tako. Do enajste zvečer skačejo majhni otroci pri sosedu, kateri stanuje nad nami. Tudi sama imam otroke, ne več tako majhne, pa sta zvečer ob osmih v posteljah. No, ko se umiri tisti otrok, začnejo pred blokom svojo serenado mladinci. Ni jim vredno prav nič reči, ker te takoj pošljejo v p.m. No, ko se ti odpravijo spat, začne z dretjem sosed, kateri ima vrata takoj nasproti našim. Približno do druge ali tretje ure ponoči se uspe napiti (trezen že nekaj let ni) in začne vpiti. Običajno nekdo iz bloka pokliče policijo. Nato pridrvijo oni, zbudijo cel blok in pijanega soseda, kateri se je med tem časom umiril. No, ko vse potihne in končno uspem zaspati, pa začne sosed pod nami zabijati. Mislim, da še sam ne ve, kaj. Tako da se mi tudi v soboto in nedeljo ne uspe naspati. In kaj naj človek stori? Nič….škoda je živcev.
Je pač tako, da v naši državi pridejo bolj skozi razgrajači in lopovi. To so dejstva

Hvala vsem za nasvete. Ta vikend je bil na srečo mir (jih ni bilo doma), za naprej pa bova najbrž res enkrat poklicala policijo. Potem pa bomo videli kakšna bo reakcija.

NO, pa so me vceraj spet prebudili. Kar je res nenavadno je to, da me prebudijo obicajno otroci. Vceraj so se ocitno zaceli zogati (oz. so nekaj tezkega pac “nabijali” v steno) okoli polnoci… Odrasle slisim bolj oddaljeno, soba zraven pa je ocitno namenjena, da se otroci zdivjajo takrat, ko bi morali ze davno spati. To pa se se pogosto dogaja, da jaz, “stare kosti” ze spim, ti otroci pa se okoli polnoci sele resno “zagrejejo”. Otroci so stari okoli 5 let!

Jaz preprosto ne razumem staršev,kateri puščajo otroke tako pozno pokonci. To ni dobro za otroke, pa tudi njihovi starši potrebujejo mir. Moji gredo v posteljo ob 8 zvečer, poleti ob 9. In verjemite mi, da včasih komaj dočakam to uro. Ne vem, kako njim ne gre na živce, da otroci tako pozno ne dajo miru. Red mora biti.

Brez skrbi, da dajo otroci mir, ko so starši doma. Problem je tam, kjer so starši velikokrat z doma, otroci so pa ravno toliko stari, da vsako priložnost izrabijo za žur. Tudi sam imam take sosede, vendar priznam, da me te žurke niti ne motijo toliko, ker se ne vrstijo iz dneva v dan. Bolj me motijo zgornji sosedje, ki se obnašajo, kot da pod njimi ne živi nihče. Mlad par se je že pred leti vselil nad naše stanovanje. Bila sta brez službe, brez otrok. Vsak dan sta imela obvezno žur do jutra. Obvezni dodatki so bili tudi dretje in ropotanje. Da ne bo kdo mislil, da je bil podnevi mir. Nikoli ne bom izvedel, s čim imajo toliko opraviti, da ves dan ropotajo kot bi imeli v stanovanju mizarsko delavnico. Potem sta dobila otroka in žurke niso bile več vsakodnevne, vendar tudi brez žurk ropotata tja do polnoči. Fant je stopil v društvo za zavest Krišne in vsak petek so imeli seanse s petjem, bobnanjem in lajnanjem. Čez dan se še vedno sliši ropotanje, pridružilo pa se mu je večurno plesanje in petje ob ekstremno glasnih otroških pesmicah. Saj veste, kako se sliši v bloku, če nekdo nad vami poskakuje nekaj ur na dan. No, potem je mister hare Krišna odšel v klošter, zamenjal pa ga je brezdelni kvazi glasbenik. Že kakšno leto se uči igranja na sintisajzer. Fuša kot sto hudičev – vsak dan od dopoldneva do polnoči z izmeničnim razbijanjem. Zbudi se tako, da kakšno uro posluša glasbo (tako je prijazen, da jo da tako naglas, da jo lahko poslušamo še drugi sosedje:). Potem poje in skače, igra na sintič, vse skupaj pa kdaj popestri tudi z električno kitaro. Sem pozabil omeniti, da jim približno enkrat na uro pade nekaj nakovalu podobnega na tla (tudi ponoči). Hja to je zvokovni del. Naj vam opišem še balkonske vragolije. Obvezno bodo stepali kakšno preprogo čez blakon ravno takrat, ko imamo mi obešeno ravno oprano perilo. Stepajo tudi šez ostala okna – na naša okna in police seveda. Ne vem, s čim perejo oni, ampak vedno od njihovih cunj tako teče, da imamo na našem balkonu poplavo. Na balkonu kadijo tudi marihuano. Takrat gremo vsi na balkon in globoko dihamo, da se ga še mi zadanemo (šala). Saj veste, kako to smrdi? Balkon včasih tudi prepleskajo in takrat so zelo prijazni in nam popdarijo tudi nekaj svoje barve. Naša ograja čez noč dobi ošpice. Smo srečneži ali ne?
Kako mi je odleglo, da sem tole enkrat nekam napisal.
Lep pozdrav, Klemen

Ko takele stvari prebiram šele vidim, kakšni srečneži smo tisti, ki živimo v lastnih hišicah, hišah, vikendih. Sploh si ne morem predstavljati, da bi poleg vseh vsakodnevnih skrbi in tempa v službi, morala preživljati še take “kalvarije” kot jih opisujete.

Res vam ne zavidam! Samo nasveti pa tudi očitno ne bodo pomagali.
Jaz vam jih ne znam dati, ker takih res nisem še doživela.
Vas pa popolnoma razumem, da ste zrevoltirani.

Morda bi si pa res omislili kakšen vikendek, kamor bi “zginili” med hrupnimi konci tedna?!

Ja z veseljem bi imela kakšen vikend, ampak ves denar je šel za tole stanovanje.

Sicer pa so naši glasni sosedi dobili družbo. Neki genij pod nami se je spomnil, da mora nujno nekaj vrtati in zabijati v stanovanju. In to ne čez dan Včeraj je začel ob 11-ih zvečer. Kakšen teden nazaj je samo nekaj zabijal okoli polnoči, včeraj pa je začel še z vrtanjem. Verjetno veste, da je ob tem čisto nemogoče spati.

Hvalabogu, da so vsaj zgornji sosedi normalni.

Vasa zgodba bi mi zvenela kot izmisljotina, ce ne bi pogosto obiskovala nekega stanovanja, kjer KADARKOLI se pojavim tam, nenehno sosedje vrtajo. Ker to stanovanje obiskujem ze dve leti, bi clovek pricakoval, da bodo pocasi koncali. Toda ne. Vcasih se hecamo, kaj so do zdaj ze napravili. Labirint? Stene kot iz sira?

Jaz sem sicer do hrupa precej tolerantna, ne zdi se mi vredno jeziti, je pa res, da nekateri pac nimajo meje. Pri nas je se en problem in sicer ta, da sva midva s fantom, ki sva mlajsa in se podnajemnika povrhu, dezurna krivca za vse, tudi za hrup (ki naju zbuja!). Obiskov nimava, ker jaz veliko casa studiram, on pa je po cele dneve v sluzbi. Prvo leto sem s tezavo dokazovala svoji stanodajalki, da so obtozbe neresnicne. Potem sem ugotovila, da je polozaj itak jasen, ker se ve, kdo dela hrup, ampak enostavno naju potrebujejo za vse naglavne grehe. Veckrat pozvoni telefon in poslusati moram, kaj sva spet uspicila. Ce vprasam, kdo se je pritozil, mi stanodajalka rece, da so to zaupne informacije. Res, komaj cakam, da se preseliva, ampak zaenkrat je izbira klavrna, najemnine so vrtoglave in morda bi prisla z dezja pod kap. Tukaj je vsaj suho in toplo pozimi, nisva vec v vlazni kleti in mrazu. Stiskava zobe in sanjava …

S fantom sva se pred enim letom preselila na “svoje” in oba sva pred tem živela v hiši. Kakšna sprememba! Naš blok je res nov in ima nekako dobro izolacijo, s fantom sva kar mirna človeka in ne znoriva za vsako malenkost.. ampak.. Ravno danes ponoči me je zgornji sosed pripravil do tega, da sem šla z metlo trkat po stropu. Ne boste verjeli – vrtal in zabijal žeblje je do pol enih ponoči oz. do trenutka, ko sem se opogumila in mu pobutala, pri čemer me je skoraj pobralo od sramu. Res ne vem, kdo so vsi ti naši sosedje in kakšni ljudje so to. Mislila sem, da sem imela pač nesrečo in sem slabo naletela in za soseda dobila modelarja, ki cele dneve izdeluje bog ve kaj, pa iz tegale forumčka vidim, da nas ima kar precej podobne težave.

Prav nasmejala sem se ob prebiranju. In vidim, da živim (čeprav se ves čas pritožujem) v zelo mirnem bloku:))))).

oooo pizda ker pussy si ti ženska ena resno!!!!!!!!!!! ja maščevanje drgač jebeno POMAGA, pa reč kar hočeš!!!! še bol je pa da vrneš s trojno mero. nabiji muzko pa že več različnih zmiksi skupi hehe, če pa nebo zalegl pa še v steno šraufi z bormašino. pol nej ti pa pizda še enkrat ma zabavo če si upa hehe. glej boli te resno pač če zanje ne veljajo pravila tut zate nerabjo, pomagi jim kretenom prfuknjenim to dojet če ne znajo sami. pa resno

New Report

Close