Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija glasilke

glasilke

Lepo pozdravljeni!

Imam problem, za katerega pa ne vem na koga naj se obrnem. Upam, da mi boste znali pomagati. Namreč,januarja imam operacijo glasilk v splošni anesteziji in me zanima, če je možno da pride do kakšnih komplikacij zaradi kontracepcijskih tablet. Zanima me predvsem, če zaradi njih ne bom mogla dobiti splošne enestezije, saj ko so mi operirali nogo je bilo temu tako in sem lahko dobila le lokalno anestezijo.
Zanima me, če bi bilo bolje, da kontracepcijske tabletke neham jemati, vendar me skrbi, da ni že prepozno, saj imam operacijo 05.01.2006.

Za odgovor se Vam najleše zahvaljujem in lep dan!

Maja

Spoštovana ga. Maja!

Kontracepcijske tabletke lahko povzročajo motnje v strjevanju krvi, v smislu pojačanja strjevanja krvi in venske tromboze. Po operacijah na nogi bolnik tudi nekaj dni samo leži in miruje.
Trajanje splošne anestezije med posegom na glasilkah je dosti krajše kot posegi na nogi, splošna anestezija traja okoli 20 minut. Nekaj ur po posegu pa že lahko hodite (npr. do WC).
Zaradi kratkega posega in takojšnje rehabilitacije ni strahu pred vensko trombozo, zato vam ni potrebno prenehati jemati hormopnske terapije.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close