Najdi forum

glasbena šola

Hčerka je stara 7,5 let in je izrazila željo, da bi se naslednje šol. leto vpisala v glasbeno šolo.
Potem pa mi je en kolega rekel, da smo že prepozni, da jih vpisujejo samo, ko so stari 6 ali 7 let, to je predšolske in prvošolske otroke.
Je to res?

In zanima me še, če ima kdo izkušnje s privat lekcijami.
Hčerka mislim, da ni ravno glasbeno nadarjena, tako, da je vseeno ali se uči v šoli ali prvivat, glasbilo bi igrala bolj za svoje in naše veselje.

Mogoče ti ne bom ravno veliko pomagala, ampak najbolje bi bilo, da se pozanimaš v glasbeni šoli. Pri nas na obali je ravno v teh dneh vpis. Mislim, da pri starosti 7,5 let ni prepozno, ker sama poznam primere, ki so se vpisali tudi kasneje. Iskušenj s privat šolami sama nimam, ker hodi hčerka v glasbeno.

Živjo, seveda se lahko vpišejo tudi starejši otroci in to v javno glasbeno šolo.
Moja sedaj devetletnica se je lani vpisala in ravno zdaj končuje 1.r. flavte.
Pri nas vpisujejo ravno konec tega tedna. Pozanimajta se na najbližji šoli.
Lp
Če rabiš še kak nasvet, se kar javi.

najlepša hvala obema.
sem sicer danes slišala, da je vpis že mimo
in, da je bil tak naval, da sigurno ne bo več dovoljeno se naknadno še vpisati.
bom vseeno jutri preverila.

Jaz peljem svojega sina jutri na vpis (oz karkoli že imajo na tej glasbeni šoli), star je 8,5 let in je izrazil željo za igranje trobente ali kontrabasa. V glavnem kako bo, bomo videli jutri. Samo pam, da ne zaspiva, ker ob sobotah rada poležujeva.

Mislim, da je tudi kakšna privatna glasbena šola super. Sploh za tiste, ki si želijo igrati inštrument za lastno veselje in nimajo kakšnih posebnih ciljev. Po mojih izkušnjah je za otroka celo prijetneje, je manj teorije in več igranja, ni tako strogo. Povprašaj! pri nas imajo vaje kar v OŠ v popoldanskih urah.

Kot mi je znano, je potrebno tudi ob učenju inštrumenta pri privat učitelju ravno tako obiskovati ure teorije. Brez tega žal ne gre.
Moj nečak se je učil igranja harmonike privat in je po dogovoru z učiteljico ravno tako moral obiskovati ure teorije v javni glasbeni šoli. Je pa res, da je ta varianta tudi dosti dražja.

guayabo, tudi mi smo v teh letih vpisali sina k trobenti – in ni čisto nič prepozno, kvečjemu obratno saj mora otrok biti tudi fizično dovolj sposoben za pihanje.

Z mlajšim bomo pa še kako leto ali dve počakali.

Prepozno ni, je še dovolj majhna za začetek. Po čem sodiš, da ni glasbeno nadarjena? Svetujem ti, da jo kljub vsemu vpišeš v glasbeno šolo, kjer bodo na avdiciji itak ugotovili, ali ima posluh in smisel za ritem. Če jo bodo zavrnili, ti še vedno ostane kakšen privatni učitelj, čeprav kakšnega pravega efekta ne bo, če res ni glasbeno nadarjena. Takšno ‘muziciranje’ nima pravega smisla.
Raje poiščite zanjo področje ( n.pr. šport), kjer bo uspešnejša. Nič ne gre na silo, vsak otrok pa je nadarjen za kaj, čisto vsak, samo odkriti je treba njegove dispozicije.

Živjo film,
ja so mi tudi na šoli rekli, da je to ravno ta prava starost, tudi zaradi zob, mora imeti že stalne enice in dvojke, pa tudi kot ti praviš, fizično moč za pihanje in držanje inštrumenta. Se je pa tam premislil glede trobente in se prijavil za rog.

Poišči šolo Musica viva, ne vem, od kod si, je pa precej razvejana. Je privatna, nič dražja od običajne glasbene šole, teorijo obdelata z učiteljem sproti, nobenega stresa, prav tako pa med letom nastopi in na koncu izpit. Če ugotoviš, da je res nadarjena, gre lahko v glasbeno šolo tudi kasneje, po dveh, treh letih, s tem, da naredi izpit in se vpiše v ustrezni letnik.

Za kitaro je ravno prav stara, če jo bodo sprejeli v glasbeno, bo najbolje in najceneje, drugače pa v privatno!

Če jo veseli, je včasih pridnost več vredna, kot nadarjenost z lenobo.

Podprite jo in srečno!

Moja hčerka se je začela učiti violino pri natanko 6 letih.Izjemoma so jo vzeli tako majhno. na naši šoli violino drugače vpisujejo z 8 leti.

če ni glasbeno nadarjena si naj najde kakšen drug inštrument. glasbena šola je resna zadeva, šola kot vsaka druga in ko si enkrat tam je to obveznost če hočeš napredovat. in na konc so zaključni izpiti pa dnevno je treba vadit. če na vse to niste pripravljeni odsvetujem.

New Report

Close