Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost GK in ostalo

GK in ostalo

Dobro jutro!

Pa sem spet tu.
Moram reči, da sem bila v petek na GK kar uspešna.
No, čaka se res kar dolgo. Pri dr. Medvedu sem bila naročena ob 8.00, pa je prišel ob 9.00 ker je imel vizito v porodnišnici (primanjkuje zdravnikov, kot veste).
Medved je mlad, mojih let (okoli 30), prijazen. Takoj se je začel opravičevati, ker je zamudil, nato pa si je vzel čas zame. Pogovarjala sva se 1 uro! Pregledal je vse izvide, mož mora iti ta teden na spermiogram, mene pa je pogledal z UZ. By the way, M v petek nisem dobila!
Videl je, da sta oba jajčnika polna cist in to naj bi oviralo zanositev, če pa do nje že pride (2 x), pa naj bi to tudi povzročalo splave. Rešitev je IVF! Tu pa nastane problem: pri 1. IVF bi gotovo prišla na plan vsa nekvalitetna jajčeca, tako da bi bil skoraj gotovo neuspešen. Medved pravi, da bi bilo najbolje, če bi šla še enkrat na laparoskopijo, da me “spucajo” in nato na IVF. Jaz bi šla pa raje takoj na IVF, čeprav ne bi bilo takoj uspeha (saj so 4 poskusi). Obljubil mi je, da bo govoril z prim. dr. Ribičevo, ki je predsednica komisije za IVF, če bi mi odobrili IVF brez laparo. Zmenjena sva spet ta petek ob 9.00, da mi pove, kaj bo rekla.
No, jaz sem pa ta vikend veliko premišljevala in se odločila, da grem pa še enkrat na laparo, če bo treba. Če brez tega ne morem do IVF, bom pa tudi to preživela.
Medo se res zelo trudi.
Pa še o čakalni dobi na IVF. Medved pravi, da če mi bodo odobrili IVF, pridem na vrsto že septembra. Hitro, ne?
Aja, pa da ne pozabim M: v petek ne duha, ne sluha, v soboto in nedeljo rjav izcedek, danes pa mi je temperatura padla, ampak M še ni od nikoder. Vendar bo, kar je tudi Medved na UZ videl.
Miranda, izgleda, da maj ni najin mesec!

Sem zatežila, a ne?

Tašika

Draga Tašika, me veseli, da si se tako lepo pogovorila; mene je tudi malo presenetilo, ko sem videla, da je dr. Medved približno mojih let. Torej ne bova skupaj čakali na IUI 🙁

Maj tudi ni bil moj mesec!!! Držite se!!!

LP, Andreja

Ce bos na vrsti septembra je to zato, ker tako ali tako od polovice julija do konca avgusta ne delajo, ker imajo takrat dopust.
Mislim, da je to zelo v redu, da bos ye taskrat na vrsti.
Glede ivf pa si se pravilno odlocila, da opravis se vse ostale preiskave, da bo potem teklo vse kot po maslu.
Ves ko se odlocis enkrat za ivf naenkrat opazis, da so 4 poskusi kar premalo in je bolje, da jih ne zapravljas po nepotrebnem.
Dr.Medved je pa tam najmlajsi in tudi najkrajsi cas in ocitno ima pacientke, ki so prisle na postopke na novo.
Zelim ti vso sreco pri ivf.
Lepo jutro se naprej, Bianca

New Report

Close