gips plošče-še nekaj
Živjo
Vsi ki imate gips plošče (strop) postavljene dlje časa- ali so vam kaj popokale? Pri veliko znancih se je namreč zgodilo, da je po nekaj letih prišlo do vidnih pok po sredini plošč, pa me zanima ali je to stalna praksa, zakaj do tega pride in kako se zaščitit, da do tega ne bi prišlo.
Hvala in lep dan
Hera
Mi smo pred kratkim spustili strop z gips ploščami in hkrati tudi postavili stene. Kot si že vprašala v svojem prvem postu po ceni, se te res precej razlikujejo. Mi smo za strop na primer plačali 5.500 SIt/m2. Izvedba je bila zares zelo draga, a je naš knaufar tudi vedno poudaril, da uporabi original materiale, da daje zadostno število profilov in da on odgovorja za vse napake, ki bi se pojavile, razen za razpoke v stiku med zidano steno in knaufom. Po dveh mesecih se je tu razpoka res pokazala in to kljub akrilnemu kitu, ki nam ga je svetoval, pa ga je pleskar verjetno dal premalo. Pomembno je, da je zadostno število profilov nad stropom in še pomembneje, da so spoji med ploščami dobro zakitani. Bandažiranje mora biti narejeno s Knauf gipsom in ne z navadnim gipsom. Lahko da so razpoke nastale zarade slabe izdelave. Nam je v teh dveh mesecih reklo zelo veliko obrtnikov, ki so pri nas potem še delali, da so stene in strop zelo dobro narejeni, saj so videli že vse živo, kjer so se samo držali za glavo. Torej poceni ni dobro.
Sade