Najdi forum

Ali kdo pozna visokoraslo drevo gingko? Njegovo seme oz. listje so tako dragoceni, kakor zlato .

Seme smrdi kot dihur.

Danes sem ga odkrila . Ne boste verjeli kje.

Odlično se obnese pri arteriosklerozi, venah , obnavlja spomin , močno je tako kakor zdravilo samo.

Ja poznam….ja plodovi smrdijo tako grozno…uf….drugace je to najstarejse drevo…vsaj kolikor jst vem…pa zelo lepo…

To je živ fosil, plodovi pa lahko nastanejo le na enih drevesih in sicer tistih z ženskimi cvetovi. To je dvodomna rastlina, torej so na enih rastlinah samo ženski, na drugih pa samo moški cvetovi. Plodovi pa se razvijejo iz ženskih cvetov. Imenujemo ga tudi parkovno drevo, ker ga pogosto nasadijo na parkiriščih.

najlepše se mi zdi jeseni, če sije nanj sonce, listi so zlati. Sicer pa spada k iglavcem. Da so listi zdravilni, pa nisem vedela.

Tule je slikca, kako izgleda list:

http://www.area.fi.cnr.it/r&f/n12/images/pg64.jpg

zanimivo je, da je Ginkgo biloba = gingko golosemenka (smreka, macesen, jelka…) in edina semenka, ki ima gibljive spermije.
Prvi reproduktivni organi se na gingku pojavijo šele po 20 oz. tudi 35 letu. včasih so ženski in moški spolni organi lahko tudi na istem drevesu. zanimivo pa je, glede na to, da je gingko vetrocvetka, kako se cvetni prah ujame na ženskem cvetu. Ženski cvet ima na zunanji strani kapljico “vode”, na katero se ujame c. prah. Potem pa spermij splava notri do ženske spolne celice. :))

Drevesa Ginko so posajena pred blagovnico Nama v Šk. Loki.

Kje pred Namo pa? Levo od Agate, če gledaš od Name proti postaji, ali desno? Sem radoveden postal.

Levo od Agate, če gledaš proti Nami.

Če se ne motim je ginko tudi v parku za Filofaksom v Lj.

ja, za FF in pri vladi, tam kjer je bil Kidričev spomenik.

In v Arboretumu.

In na moji parceli… tak lep, mlad in posadila sem ga tako, da bo imel veliko prostora. Res je nekaj posebnega.

Tudi v parku v Rogaški Slatini je veliko drevo.

Drevesa gingka so tudi v Velenju, na Rudarski, pred banko.

Mi smo imeli doma en velik ginko. Pa so ga lansko leto posekali, ker … Ne vem več zakaj, a ko sem enkrat spet prišla domov, je bilo tako prazno…

New Report

Close