Najdi forum

Gingivitis?

Spoštovani!

Že eno leto in pol imam težave z dlesnimi. Zgornje zobe imam prevlečene. pod prevleko je kovina. Nenormalno močno me oblečeni zobje pečejo, dlesni so zatečene in rdeče, izcedka nobenega, čistim redno tudi z nitko superfloss. Tudi pri zobozdravniku ob čiščenju ni nekih večjih oblog. Mi pa poudarjajo, da je to vnetje in da je potrebno le čistiti. Jedla sem tudi že antibiotike. Ker sem zaradi tega pečenja v ustih že na koncu z živci in bi najraje vse zobe kar poruvala, me zanima, a je možno, d aje to alergija? Pravijo da ne, tudi parodontolog tako pravi, a mene vseeno to najeda. Ne poznam nobenega, ki bi imel prevleke in bi ga tako peklo. RAzumem, da imaš zatečeno, a da tako peče?

Če ne bo bolje, mi bodo naredili neko operacijo, da bom lažje čistila zgornje zobe. Kakšna operacija je to? Saj že zdaj čistim kot nora, grem pod zob, do krvi, saj so mi tako naročili. Do vrha zoba moram, do krvi, da naj bi šle bakterije ven. Ta operacija bo spet šok za moje dlesni, kiretažo so mi že delali. Kaj naredijo pri tej novi operaciji?

Zanima me še, ali je možno, da so mi preveč obrusili zobe in zato tako peče. Kakšni so znaki, če bi se to zgodilo. Enostavno več ne vidim rešitve. Saj se trudijo, a meni popuščajo živci, ker kar naprej poslušam, da moram samo čistiti… Mislim, da mi celo ne verjamejo, da me tako peče. Podnevi še nekako zdržim, ponoči pa se zato kar naprej zbujam. Tablet proti bolečinam pa tudi ne morem jemati kar naprej, to sem se nekako prepričala in raje trpim.

Hvala za odgovor.

Spoštovana Briina,

na osnovi vašega opisa lahko le predvidevam, da vam bodo odstranili del dlesni, ki se je očitno povečala zaradi kroničnega vnetja.
GLede vzrokov za nastalo vnetje pa težko sodim, ali gre za alergijo ali zgolj za draženje…. Vsekakor bodo to presodili tisti, ki vaše zobe in dlesni tudi vidijo, sama imam le vaš opis, na osnovi katerega pa ne morem ugotoviti, ali so zobje preveč obrušeni ter ali gre za alergijo (to se lahko potrdi ali ovrže s testi).

New Report

Close