Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ginekomastija

ginekomastija

na otip čutim bolečine v levi dojki.Analiza krvi je pokazala povišan estradiol(35 pg/ml) in normalni testosteron(5.04 ng/ml).Ostale analize seruma pa so:
-beta-HCG 0.46 E/l,prolactin 11.15 micro g/l,TSH 1.50 mE/l,progesteron 0.79 ng/ml,androstendion 4.3 nmol/l,aldosteron 0.28 mE/l,kortizol(ob 8h) 657 pmol/l,FSH 3.97 E/l,LH 0.97 E/l.Vse ostale analize seruma so bp(jetra,pankreas,ledvica,elektroliti,krvna slika…..)
Imel sem povečane urate(480 mikromol/l s skoki do 640) in uživam 11 mesecev
alopurinol(100mg/dan).Trenutno so urati 380 mikromol/l.Nimam težav z uričnim artritisom in nimam več uratnih ledvičnih kamnov.Ph urina reguliram z URACYLOM U na 6.5-7.0.Testisi so bp.PSA skupni 1.29 ng/ml,prosti 0.50 ng/ml.
Imam rahlo hiperplazijo prostate(4.6 x 4.4 ali 36 ccm)
V zadnjih štirih mesecih se je spet povečal estradiol !!(84 pg/l)Ali je to napaka analize???.Star sem 50 let.
Prosim Vas za odgovor!

Lep pozdrav!
Goran

Spoštovani!

Ginekomastija je stanje, ko najdemo eno ali dve povečani dojki pri moškem Razlogi za to so številni. Ni mi poznano, katerega so ugotovili pri vas, zato le težko komentiram priložene izvide. Prav tako moram poudariti, da se na tovrstne hormonske motnje spoznam le bežno in ker vas zagotovo vodi endokrinolog, vam priporočam, da upoštevate njegovo oceno. Poprosite ga tudi, naj vam pokomentira tudi stvari, ki so pomembni vam, pa vas z njimi mogoče odpravi preveč na hitro. Zdravniki pogosto ne uspemo ugotoviti, kaj vas bolnike najbolj zanima, zato nam lahko pomagate tako, da postavite konkretno vprašanje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close