ginekomastija
Lep pozdrav.
Pred štirimi meseci sem opravil operativni poseg ginekomastija. Odstranil sem odvečno maščobo, ki jo je bilo kar precej. Takrat sem imel okoli 86 kilogramov. Danes, po štirih mesecih jih imam 90 in se mi zdi, da se počasi vrača na staro obliko. Se redno ukvarjam s športom (fitnesom) in to 3x na teden od tega 1x na teden posebej za prsne mišice. Med vsakem treningu nosim kompresijski trak in ga potem snamem po končanem treningu. Zdaj me zanima, kako preprečiti nadaljno vračanje na staro obliko? Ko napnem prsno mišico je pod mišico na otip zelo mehka “snov”? Ali je možno da se pod mišico nabira voda ali ponovno maščoba in kaj storiti glede tega? Sem mogoče hormonsko neuravnovešen pa sem bol sklonjen temu, da se mi maščoba nabira v prsih? Jem raznovrstno hrano veliko beljakovin in ogljikovih hidratov, solate, zelo malo maščobe, ki jih pa verjetno tudi porabim med intenzivnem treningu.
Hvala
Spoštovani!
V vašem primeru, bi se ponovno posvetovala z zdravnikom, ki je opravil kiruški poseg. Posvetujte se tudi glede možnosti ostalih vplivov na pojav ginekomastije (hormonsko ravnovesje, delovanje prostate, delovanje ščitnice, nadledvičnih žlez in jeter, uporaba anaboličnih steroidov, pretirana uporaba alkohola).