Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Ginekološko vprašanje – vaše izkušnje?

Ginekološko vprašanje – vaše izkušnje?

Pozdravljeni!
Stara sem 43 let. Pred 3 leti so mi odstranili miome in opravili sterilizacijo. Težav pred in po tem nisem imela. Letos so mi opravili abrazijo, saj se mi menstruacija ni hotela ustaviti. 6 mesecev sem jemala Primolut Nor, ki ni pomagal tako kot bi lahko, maternična sluznica je bila še vedno preveč zadebeljena. Ginekologinja me je hotela poslati na kontrolno abrazijo, a sem dobila prezgodnjo menstruacijo, po njej pa se je sluznica čudežno stanjšala.
Rekla mi je, da mi bo pogosto morala opravljati UZ, da bo videla, kaj se bo dogajalo z menoj, da bo v primeru ponovne zadebelitve sluznice in posledičnih prepogostih in premočnih menstruacij potrebno maternico odstraniti. Dr. Pušenjak na tem forumu predlaga drugačne posege – histeroskopsko odstranitev maternične sluznice ali avtomatični postopek Thermachoice.

Kakšne so vaše izkušnje, kaj storiti. Ginekologinja ne pove kaj veliko, tudi od dr. Pušenjaka nisem dobila vseh odgovorov … Zanima me, zakaj nastanejo težave s hormoni, kako jih blažiti … Tudi v primeru, da se maternica odstrani, vas prosim za čim več izkušenj, kako poteka ta operacija, kako blažiti težave ob menopavzi, ki bi me čakala v tem primeru.
Hvala za vaše odgovore, lep pozdrav!

New Report

Close