Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Ginekološki pregled po novem?

Ginekološki pregled po novem?

Mi lahko kdo razloži, kaj mi po novem pripada kot zavarovanki in kaj moram obvezno doplačati, če ima ginekologinja koncesijo?
Redni pregled na koliko časa?
Odvzem brisa na koliko časa?
Naročiti sem se hotela na reden pregled (po dveh letih), pa so mi povedali za neko doplačilo… Se je to zdaj spremenilo?

pregled z brisom ti pripada vsake 3 leta. za vsak pregled vmes moraš doplačati 4.400 sit (taka je tarifa v leonišču). sama mislim, da 4.400 sit ni tako velik znesek in da bi vsaka ženska morala vsaj 1x letno na pregled.

pregled z brisom na vsake 3 leta ce PAP1, PAP2 vsako leto, PAP3 pa na polovico.

Kaj pomenijo vsi ti PAP-i? 🙂

Spoštovani!

Test po Papanicolau, tj. razmaz celic, ki jih pridobijo z brisom materničnega vrtu, v katerem določajo prisotno netipičnih celic, ki bi kazale na sumljivo preobrazbo celic v rakaste. I, II, III so stopnje od normalne do najbolj sumljive. Pri III naredijo dodatne preiskave in konizacijo, tj. odstranijo del tkiva in s tem preprečijo preobrazbo v raka materničnega vratu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Doplačila zaračunavajo tam, kjer so ženske namamili, da si jih izberejo za osebne ginekologe (bolnišnice), hkrati pa imajo njihove “storitve” višjo ceno, kot jo kot osnovno priznava ZZZS in seveda razliko zaračunanjo ženskam. Plačate “nadstandardno” storitev, ki ste jo sami izbrali.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close