Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? ginekološki pregled

ginekološki pregled

SPOŠTOVANI
ZELO SEM JEZNA, KLICALA SEM GINEKOLOGA, DA SE NAROČIM ZA REDNI LETNI PREGLED. PA SO MI DALI ODOGOVOR DA MI BREZPLAČEN PREGLED PRIPADA LE NA VSAKE TRI LETA. ZATO HOČEM SEDAJ VEDETI, KAJ NAM PRIPADA, KATERI PREGLEDI IZ OBVEZNEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA IN KAJ IZ DODATNEGA, KI GA TUDI PLAČUJEM. ZANIMA MED KAJ MI PRIPADA VSAKO LETO KAJ NA DVE LETI KAJ NA TRI IN TAKO DALJE. ČE GRE ŽENSKA NA GINEKOLOŠKI PREGLED LE NA VSAKE TRI LETA, SE LAHKO ZGODI DA GA SPLOH NE DOČAKA, KER JO MEDTEM ŽE POBERE.VELIKOKRAT SE SLIŠI NOBENIH TEŽAV NI IMEL, PA GA JE POBRALO V POL LETA, KJE JE PREVENTIVA, LETO DNI JE DOLGO KAJ ŠELE TRI LETA.
ČE KDO VE KJE SE DOBI SEZNAM USLUG KI NAM BREZPLAČNO PRIPADAJO BI PROSILA ZA INFROMACIJO.
BARBARA

Draga Barbara, obrni se na najblizji Zavod za zdravstveno zavarovanje in tam ti morajo posredovati tvoje pravice in dolznosti, ki izhajajo iz zavarovanj.

Lp Mojca

Info v zvezi s pravicami, ki jih imamo kot zavarovanci je dolžna posredovati vsaka območna enota ZZZS. V vsakem (tako naj bi bilo!!) zdravstvenem domu oz. pred specialistično ambulanto naj bi praviloma viseli zeleni plakati ZZZS-ja, kjer tudi piše, kam se lahko pritožimo in kakšne so naše pravice. Izkoristimo jih!!!

Redni ginekološki pregled je zelo pomemben. Poznam dekleta, ki so to zanemarjala in prišla v hude težave. Če nikakor ne prideš na vrsto oz. ne dobiš pregleda žrtvuj cca. 8.000 SIT in pojdi v samoplačniško. Tvoje zdravje je toliko vredno. Žal je v našem zdravstvu trenutno tako stanje in zato se ne splača česa postaviti na kocko.

brez zanere ker bodo mojio zrazi sočni
če še ne veste gre ta država in z njo zdravstveni sistem expresno k hudiču. za svoje pravice se pozanimajte na zzzs -ju Ljubljana imajo službe za tovrstne zadeve čao. p.s pazite svoje zdravje, saj bomo šele sedaj pogruntali kako je to pomembna stvar v gnilem kapitalizmu.

New Report

Close