Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Ginekoloska amb v bolnisnici SG-pozna katera?

Ginekoloska amb v bolnisnici SG-pozna katera?

Pozdravcek!
Imam nekaj specificnih vpr., ki se nanasajo na ginekolosko ambulanto v bolnisnici SG. Namrec, jaz imam tam svojo G. Me pa zanima sledece:

– Ali ti naredijo samo 2 oz 3 UZ-je, ali ga imas ob vsakem pregledu?
Namrec, hudo se mi zdi, da ti naredijo v celi nosecnosti samo 2 UZ-ja. Kako pa potem drugace vejo, da je z bebico vse ok?

– V tej ambulanti mi gre tud na zivce, da prides na vrsto vedno k drugemu gin., le redko k svojemu. To me zelo zelo moti.

-In za ponoret je, ko je treba cakati po celo dopoldne.

Tiste, ki hodite v SG, zanima me, kaksne so vase izkusnje?

Sem medicinska sestra v tej bolnišnici in tud meni ni jasno kako da se tam tk mrda in da čakamo po cele dopoldneve. Največji štop je v laboratoriju, tam so težave tudi na oddelku. Po mojem ne bo nikol boljše, ker v sedmih mesecih še nisem čula koga, ki bi se pritožil. Tud mene čudi, da pridem vedno k drugemu ginekologu, sam po eni strani sem vesela, da sploh lahko hodim k njim, ker medna že lep čas ne sprejemajo novih komitetnk-ha ha. UZ sta samo dva, če je potrebno več. UZ pa itak ne pokaže vseh nepravilnosti in te včasih bolj znervira kot ne, ko začnejo pretiravat da otrek premalo raste pa tako, potem je pa ob porodu vse ok. Če se ti počutiš dobro pol ni panike. Boš rodila z epiduralno?

LP

Pozdravljeni obe!
No, tudi jaz hodim v to ambulanto. Glede cakanja je res grozno. Zadnjic sem prisla ob 8ih, ob 11ih se nisem bila na vrsti, cakalnica pa polna. Mi je bilo ful slabo, sem sla kar naprej. Potem pa se cakanje na izvide. Tako da sem bila gotova ob pol dveh!
Ja, naslednjic sem narocena pri drugi G. To tudi mene moti.
Jana, glede epiduralne:
Se zanjo lahko odloci vsaka?
Tudi ce imas, recimo, prekomerno tezo?
Kje pa se pozanimas in prijavis za EA?
Sicer sem sele v 13.tednu, tako da je to se cas, a je vsaka informacija dobrodosla.
Lepo se imejta.

Tudi sama sem prijavljena v tej ambulanti. Do zdaj sem vedno prišla k svoji G, zdaj pa so počitnice in je menda druga organizacija, zato sem zdaj bila pri drugemu G, pa me to ni motilo.

Glede čakanja je pa res huudddooo, ne vem, kje se zašteka, da prideš tako pozno na vrsto.

Za epiduralno vprašaj, mislim da v tretjem nadstropju, tam ti razložijo nekaj stvari in potem, če se odločiš podpišeš izjavo, da se strinjaš. Lahko pa v okviru materinske šole poslušaš predavanje in na koncu vse urediš (na koncu predavanja), tako da niso potrebne dvojne poti.

Lepo nosečnost.

Masa, pa to drzi, da sta samo 2 UZ-ja?

Ne, sedaj (34 T) sem jih imela mislim da 4.

Tut jst hodim tja. Menda so zastoji zato, ker je to bolnisnicna ambulanta, in mora ginekolog vcasih skociti tudi na nujne primere zgoraj, na ginekologiji in porodnisnici.

Je pa en ginekolog, zdej se ne spomnim imena, mlajsi in sin starejsega, tudi ginekologa (se mi zdi), ki je tako okrutno grob, da sem skor znorela, solze so mi tekle od bolecin pri navadnem pregledu. On pa meni: “Gospa, vi ste pa zelo obcutljivi.” Jaz pa njemu zabrusim jezna: “To pa ne bo drzalo, saj sem ze vendar enkrat rodila brez problemov, popolnoma naravno, in ni bilo nic hudo. Zdaj ta pregled je pa ubijajoc.” In je bil tiho, samo se mi na zalost zdi, da je se zmeraj dolzil mene, na svoje napake pa ni pomislil.

Uh, sem jezna…

Mislim, da vem o kom govoriš, pa ne bomo raje o imenih. Jaz sicer ne hodim v g ambulanto v bolnico, sem pa z njimi imela izkušnjo v prvi nosečnosti, predvsem s tem ginekologom. V bolnici sem ležala več krat po dalj časa in sem od bolnišnične hrane dobila nepopisne bolečine ob straneh in v črevesju. Bolečine so bile neznosne tako, da mi je pot tekel v potokih, srce razbijalo… In pol pride da G, mi potisne prst v nožnico in mi reče “gospa, vi simulirate, sploh nimate krčev” in jaz mu nisem mogla dopovedat, da nimam krčev v maternici ampak v črevesju. Pol je pa reko “ja kaj je, a naj vas damo na kirurgijo, da vas odprejo”. Grrr, pa še ene par takih izkušenj z njim je bilo. Najgrša pa ob porodu. Boljš, da ne govorim. Sem si rekla, da če bo tokrat, ko bom šla rodit on dežuren, se obrnem in peljem v Maribor. GRRRRRRR.

No, zastoji so pa menda res zato, ker gre za ambulanto na sekundarni ravni in ne primarni. Pred leti so pacientke masovno vabli, naj pridejo k njim ker so potrebovali čim večje število.

lp

Pozdravljene bodoče mamice ali že mamice!

Malo mi je čudno, da po 15-tih leti se ni nič premaknilo, da bi vsaj, ko prideš na pregled, da takoooo dolgo čakaš. Tudi jaz, ko sem bila pred 15-tim leti noseča, kadarkoli sem prišla v G. amba. je bilo polna čakalnica. Tako kot ste rekle, vedno drugi g. to ni vredu. Drugače jaz sem imela tastarga in tamladga gin. dr. Krištofelc, pa Časovo in še ene tri g. ki se sploh sedaj ne spomnim priimka. Jaz sem bila v Slovenjgrajški bolnišnici kuhana in pečena.
Tudi rodila sem v SG. takrat je bila zelo priznana porodnišnica in taboljša. Sedaj pa je obratno baje, da v Celju imajo boljšo porodnišnico (ne vem). Ker jaz sem pred 19-tim meseci rodila v Izolski porodnišnici, in sem z vsemi zelooooo zadovoljna…

Ha ha ha človek ne ve ali bi se smejal ali jokal, ker me vsi ginekologi poznajo, od prvega, do zadnjega… Takšno smolo sem imela, da sem bila non stop v bolnišnici in na operacijski mizi. Pač takšna sreča je bila oz. rojena pod nesrečno zvezdo. Sedaj moram potrkati, da se je izboljšalo za 80%.
Joj madonca sem vam napisala cel roman, ej punce ne bodite hude, ker sem bila malo dolga oz. dolgo klobaso sem napisala.

Vsaki želim vse dobro in zelo lahek porod, ter zdrave otročke.
Bodite zdrave!
Lep pozdrav
Doroteja:-)))

Dobro se z dobrim vrača:-)))

totalno negativne izkušnje z odkrivanjem napravilnosti z UZ med nosečnostjo v SG! Niso mi odkrili, da nosim otroka z Downovim sindromom. Drugače so mi OK, le na ultrazvoke pojdite kam drugam, prosim.

Najprej vprašanje za Nataljo-kakšna bi bila razlika v stvari, če bi ti odkrili otroka z Dawnovim sindromom?Ne vem namreč kakšen je postopek.
Glede epiduralne ne vem kako bo zdaj med dopusti s posvetom oz. ravno v sredo ima zdravnica predavanje v materinski šoli ZD SG in lahko vse urediš tam, drugače jo poiščeš zdaj med dopusti v 4. nadstropju – op. in CIT, imajo zvonček in pozvoniš, po 6.9. pa spet v pritličju v preanesteziološki ambulanti nasproti kirurških ambulant oz. bivša travma vsak dan dopoldan, lahko pa tud teden al pa dva pred terminom, se nič ne mudi. Pa še to, prekomerna teža ni nobena kontraindikacija.Lep pozdrav vsem.

Joj, izgleda, da imamo vse prav “prijetne” izkušnje z ginekološko ambulantov v bolnišnici SG. Moj prvi pregled je trajal celo večnost, še prej pa sem bila deležna zoprnega birokratskega zapleta z medicinskimi sestrami – počutila sem se kot izmeček. Ginekologinja (Simetinger) pa je krasna, resnično sem zadovoljna z njo, tako da je odtehtala vse neprijetnosti. A kaj, ko me bo naslednjič spet pregledal nekdo drug…

Če bi mi odkrili otroka z downovim sindromom, bi splavila. Tako pa ni bilo možnosti.

Kristofelc—groza…in celo predstojnik oddelka, ampak je baje dal odpoved in dela le se do 1.9. Jaz ga bom zal se srecala, ker sem na koncu poti…se slabe 14 dni…
Prvic sem imela CR in me je on operiral, zamuckal in potem mene krivil…ces, da sem debela in ni mogel vredu zasiti…groza…

Pozdravljene
Bliža se moj prvi porod(37t), tudi sama sem prijavljena v tej ambulanti in prav dr. Krištofelc je moj ginekolog. Iz moje strani moram reči, da sem z njim zelo zadovoljna. V nosečnosti pa se je še bolj potrudil.
Čakanje v ambulanti je pa res neskončno……
Kakšna so mnenja glede EA v SG?

Želim vam vse dobro v nosečnosti in zdrave bebice

Sem tik pred porodom, jutri. Žal mojega Gin. Lužnika ni več v tej bolnišnici tako, da bom morala tokrat roditi brez njega. Res žal. Ker ga ni, vedno pridem k drugemu ginekologu. Reči pa moram, da so vsi zelo zavzeti in natančni, no o prijaznosti pa rajši ne bi. Ker sem imela slab Ctg so me sprejeli v porodnišnico. Tam sem videla, da ima naša porodnišnica neskončno težav. Primankuje jim Gin. in dežurajo kar non stop- vsakih nekaj dni. Tudi oni so ljudje in imajo svoje družine in kar razumem, da ne morejo biti z nami nosečnicami, ki imamo jok vedno v pripravljenosti neskončno prijazni. Res pa je, da je za nas veliko lažje, če nas sprejme nasmejan, vedno za šalo pripravljen ginekolog.
Torej zaželite mi čim lepše izkušnje pri porodu, kdorkoli bo že dežuren od zdravnikov !

Pozdravljene,

naj se jaz pristavim svoj piskrcek…

Problem slovengraske bolnisnice je predvsem v tem, da je kot je ze Mara ugotovila, premalo ginekologov. Pa se tisti, ki so bili oz. so, odhajajo. Ne bomo sedaj o razlogih, vsi priblizno vemo zakaj, je pa zelo zalosztno, kaj se dogaja s porodnisnico, ki je bila se pred parimi leti TOP OF THE TOP.

Tudi sama hodim v SG. Imam krasnega ginekologa in srcno upam, da bo ostal do poroda in bo celo z mano…

LP, Borovnica

Pozdravljeni,

moram vam povedati, da sem tudi sama redni obiskovalec ginekoloske ambulante v SG, v bolnisnici, moj izbrani ginekolog je mag. Frenk Kristofelc, trenutno sem v 34 tedni nosecnosti, tako, da redno hodim na preglede. Dp sedaj sem imela 5 UZ, in vsi so bili brezplacni: do 20. tedna 4 in v 32. tednu se zadnji UZ. Ker je otrocek ze pravilno obrnjen, najverjetneje ne bom imela vac nobenega UZ, odvisno od potrebe.

Z cakanjem na pregled, pa vam povem, da ce je tvoj izbranin ginekolog mag. Kristofelc, nikoli ne cakas, kvrecjemu si se prej na vrsti. Je pa res, da sem bila v casu nosecnost dvakrat, zaradi odsotnosti mag. Kristofelca narocena k dr. Verdnikovi in ne glede na to, da sem imea uro in, da sem noseca, sem obakrat cakala 6 ur. To je bila katastrofa!!!!

Meni osebno je ljubse, ce se ginekolog vsaj malo drzi ure pregleda in da ti kratko in jedernato pove vse kar te pac zanima, ti poravi vse tiste nujne preglede, kot pa pri drugih ginekologih, ki se pogoovrjajo s pacientakami celo vecnost, jih tolazijo, pa crtlajo, na njihov racun ma pstali cakamo.

Posusite sami, kaj vam bolj odogovrja

Lep pozdrav

New Report

Close