Ginekolog s koncesijo
Nihče od ginekologov v ZD Ljubljana še ni dopolnil glavarine, ki bi mu dopuščala odklanjanje pacientk. To velja tudi za enoto Bežigrad in tamkajšnjo ginekologinjo.
Če se ne želite več oglasiti pri njih, lahko pokličete npr. v enoto Šiška na tel. številko 58 15 243 v ponedeljek in sredo popoldne ter torek in četrtek dopoldne. Naročeni boste v posvetovalnico za nosečnice in za preglede vam ne bo potrebno doplačevati.
Strokovna vodja ZDL
Glede na vaše sporočilo o neodklanjanju pacientk,me v tej zvezi zanima naslednje: ali je potrebno pri bivši ginekologinji podpisati odstopno izjavo, če se preseliš k drugi ginekologinji?Kot vem sicer to ni v praksi, vendar se mi zdi,da tako ni pravega pregleda nad tem koliko pacientk ima številčno kakšen ginekolog. Iz česar sledi, da v bistvu ZDL nima pravega pregleda nad številom “uporabnic” v tej stroki ali pa tudi v drugih (če že hočete)oziroma zdravniki-koncesionarji to nepreglednost izkoriščajo v svoj prid.
Pri zamenjavi ginekologa ni potrebno podpisati pri prejšnjem odstopne izjave. O pacientkah, ki so si izbrale drugega ginekologa, dobi vsak ginekolog mesečno ali na dva meseca spisek iz ZZZS.
V ZDL ima vsak ginekolog možnost kadarkoli računalniško preveriti število zanj opredeljenih pacientk. O neobveščenosti o številu zanj opredeljenih pacient tako ne moremo govoriti.
ZDL
Poskušaj poklicat na ginekološko ambulanto prim.dr. Grozdana Berginc Šormaz, ki dela tudi na koncesijo. Jaz sem z njo več kot zadovoljna. Vendar pa ne vem ali še sprejema nove paciente. Zasebno ordinacijo ima na Kotnikovi v Ljubljani (v poslopju ministrstva za gospodarstvo). Telefonsko št. najdem v imeniku. Želim, da bi ti uspelo priti do nje. Veliko zdravja ti želim.
Lep pozdrav,
vidim da je ta tema že precej stara ampak jaz sem že čisto obupana. Rada bi zamenjala ginekologa, ki sem si ga izbrala pred petimi leti in sem zato poklicala vse ginekološke ambulante znotraj Zdravstvenega doma Ljubljana in me nikjer nočejo vzeti. Povsod mi povedo da jemljejo samo pacientke brez izbranega ginekologa, ki so noseče. Ker sem v tem času nujno rabila kontracepcijske tabletke sem šla h ginekologinji na Metelkovo ki me ni hotela vzeti na koncesijo mi je pa za plačilo napisala tabletke venadr je moj izbrani ginekolog še vedno dr Kljun. Želim si k dr. Mojci Demšar Zadnjik ker so vsi zelo zadovoljni z njo vendar me noče vzeti.
Hvala za odgovor
LP Veronika Hana
Živjo, tudi jaz sem pozno naletela na to temo.
Veronika, katero G si pa dobila? Mogoče Toff-Jovanovo?
Sem tudi sama postavljena pred odločitev, ko moram najti novo ginekologinjo (ne vem zakaj, ampak preferiram ženske, čeprav so tudi te lahko sitne in grobe), kar je pravi hudič, če si imel prej več let eno taisto (dr. Novakovo na Aškeršičevi). Zdej mam pa dve črtice in bo treba na pregled :)) Zato mi je zelo pomembno, da najdem dobro g., ki me ne bo obravnavala kot nebodigatreba.
Naročena sem že na prvi UZ za potrditev nosečnosti (ki ga plačaš 35€) v Dravljah, ampak me pomirja misel, da bom na vrsti takoj, ob dogovorjeni uri in da bo stvar izpeljana strokovno in brez pregovarjanja. Priporočam – zihr je zihr. 🙂
Hvala