Ginekolog in dojenje
Ufff,tako sem besna, da se mi kar iz ušes kadi.V petek sem bila namreč pri ginekologinji.Vidim da se stanje tudi po 7.letih ni popravilo.Če dojiš več kot eno leto si en čedak, ki je padel z Marsa.Dobro, da je to že moj 3.otrok in mi njena razlaganja, da naj že opustim to dojenje ne pridejo do živega.No razjezijo me pa,moram priznati.Vsak otrok ista pesem:Pa zakaj vi dojite?Moje mleko je NEKVALITETNO.Prosim??? Ja zakaj pa je še gosto hrano.Dojenje je samo še crkljanje.Ja in tudi če bi bilo samo to,je kaj nerobe? Kavica je tudi samo crkljanje in kaj drugega tudi.Ufffffff!!!! Na žalost sem oseba; ki se ji ne ljubi prerekat.poslušam in si mislim pač svoje.Ja rekla je še ,Da če se rad crklja preden zaspi naj mu dam pa FLAŠO.HALLO!!! Je to mar boljše crkljanje???.Da me dojenje utruja, da otroka preveč vežem nase,Da naj mu ljubezen kažem na drugačen način. Da mu dojenje pri teh letih bolj ŠKODI kot koristi.OOO,mogla sem tole spravt iz sebe.sedaj bom malo bobrskala po tvojih prispevkih tule notri in ji pomolila pred nos. Ne bi bilo slabo, če bi LLL-jevke napisale eno tako majhno brošurco za vse nevedne zdravstvene delavce in babice,taščice…,da poučimo še malo njih ne samo mamice.Kaj če bi uvedli članarino in tako dobile nekaj denarja za svojo dejavnost.Jaz se že javljam za članstvo.Pa lep pozdrav!
Draga Dolores,
hvala za spodbudne besede. Ker smo uradno že društvo, članarino že pobiramo. Oglasite se na katerem od naših srečanj, v vaši bližini (to sredo v Ljubljani in v petek v Škofji Loki, kdaj je v Mariboru pa moram še pogledati), pa bomo poračunali, he, he…
V Unciefovem odboru za dojenje imamo laične svetovalke svojo predstavnico, gospo Urško Savodnik, ki s svojim delovanjem skrbi tudi za izobraževanje zdravstvenega osebja, preko tega odbora. Žal se v mnogih medicinskih ustanovah izobraževanje ustavi pri denarju, saj so kotizacije za takšna predavanja zelo visoke. Zato so te temeljne informacije kar nekako spregledane.
Z izobraževanjem se LLLI svetovalke trudimo tudi tako, da odgovarjamo na vprašanja na tem forumu in drugih podobnih, objavljamo članke v revijah za starše in na internetu ter imamo občasno oddaje na lokalnih radijskih postajah. Naše društvo je v lanskem letu izdajalo glasilo Zibelka, ki pa žal prav zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ni zaživelo.
Žal mi je, da ste se srečali s predsodki glede dojenja z vašo ginekologinjo. Verjetno “spada” še v generacijo mater, ki niso dolgo dojile ali pa sama ni uspešno dojila, pa je zato njeno mnenje takšno. Seveda pa nima nobene pravice, da ga izraža na takšen način.
O dolžini dojenja sem že veliko pisala na forumu Starši staršem, tudi mnenja staršev so se okoli te teme precej razlikovala.