Najdi forum

Pozdravljene!

Prebrala sem vse pritozbe o dr. Roncevicu. Povedala vam bom se svojo izkusnjo. Konec prve nosecnosti so me napotili na pregled v Porodnisnico LJ, ker naj ne bi imela dovolj plodovnice in so se bali, da je otrok v stiski. Prisla sem k dr. Roncevicu. Pregledal me je z ultrazvokom in kasneje na kontrolah cez teden ali dva se nekajkrat ginekolosko. Vsakic je bilo skoraj nebolece in tudi nikoli nisem krvavela. Zmeraj, ko sem prisla k njemu sem imela nekako dober obcutek. Samo toliko, zdi se mi prav, da se slisi tudi taka izkusnja.
Vsem prav lep pozdrav!

Ema

P.S. Pisem iz tujine, zato mi oprostite, ker nisem uporabila sicnikov in sumnikov.

Seveda, Ema, tudi pohvala pride prav. Saj vem, da ima vsak dober zdravnik tudi slabe dneve. Preprosto me je pretresla zgodba tiste gospe, ki sem jo naključno srečala. Niti me ni prizadelo to, da je krvavela po pregledu, morda je bilo res kaj zelo narobe. Prizadelo me je, da je v sprejemni list napisal LAŽ!!!
T.

Tudi mene je že pregledoval dr. R., ne sicer ginekološko – delal mi je UZ po porodu in poporodne preglede na oddelku, saj veste, ko od daleč pogledajo, ali je vse v redu, ampak se mi je zdel precej prijazen in pripravljen razložiti nejasnosti. Zdaj me je postalo pa kar malo strah.

Tudi mene je postalo strah. Sama imam kar nekaj izkusenj z Dr. Roncevicem, delal mi je oba oz. tri redne ultrazvoke ter nekaj pregledov ob koncu nosecnosti. Pri ultrazvoku nimam nobenih pripomb, zdel se mi je prijazen in strokoven. Pregledi pa so bili res boleci, vednar takrat temu nisem pripisovala vecje pomembnosti. Njegova pripomba je bila, da je to zato, ker se moja ginekologinja izogiba ginekološkim preglenom med nosečnostjo in, da jih nisem navajena.

Po zagotovilu mojega ginkiča, večjih ginekoloških pregledov med nosečnostjo naj ne bi delali, razen, če je kaj narobe!
T.

PREKLETI PESJAN!

Halo Lena! Ti si pa huda!!!! Zakaj?
T.

Zivjo, vsem se enkrat!

Meni je vedno, preden me je ginekolosko pregledal, razlozil zakaj to pocne in vprasal, ce se s tem strinjam. Tudi glede na to, da ni bil moj ginekolog.

Ema

En nasvet( ni ga potrbno upostevati)
Zelim vam povedati eno prigodo na temo vakuma, ki se je zgodila sosedi .
Ker otrok ni sel nikamor so uporabili vakum in pri tem puncki poskodovali nogo -so jo nategnili. Sedaj je puncka v osnovni soli , zelo pametna vendar zaznamovana za vse zivljenje, (ima eno nogo vecjo), in opravljenih nesteto operacij ki niso pomagale.
Letos pa se je soseda pri drugem otroku raje odlocila za carski rez.
Nebi zelela nobeno strasiti le vprasajte tudi za posledice.
lp

En moj znanec je bil rojen z vakumom in ima ‘luknjo’ v lobanji. Ce bi bil (ko bo?) plašast, se bo ta vdrtina ful videla…

LJ: priporočam dr. Kobala. Je profesionalen in ima ogromno znanja, za bolnice mu ni vseeno.

Kar napisat pritožbo na kliniko. Če se jih bo našlo 10, 20 ali več žensk z isto zgodbo, pa ne bo več Mr. strokovnjak ampak ga bodo dali pod drobnogled in upam, ustrezno ukrepali! In tako je treba.

Neumestno je povedal

Pozdravljena!
Tudi jaz sem iz okolice Ljubljane, rodila pa sem v Postojni. Zakaj? Ljubljanska porodnišnica je že dolgo na “slabem glasu”, vsaj jaz poslušam takšne in drugačne pritožbe že vsaj 3 leta.
Ko sem zanosila, sva se s partnerjem odločila, da bom rodila v Postojni. Že v prvem mesecu nosečnosti sva odšla “dol”, kjer sem prosila tudi za zamenjavo ginekologa, saj se nama je zdelo nadvse pomembno, da te čez celo nosečnost spremlja isti ginekolog, po možnosti pa naj bo isti tudi pri porodu. Brez težav sem zamenjala ginekologinjo in vse nadaljne preglede opravljala v Postojni. Vmes sem se navdušila tudi nad vodnim porodom, tako da sem na koncu rodila v vodi, porodničarka pa je bila moja osebna ginekologinja.
Še nekaj pohval Postojnski porodnišnici. Sprejeta sem bila dan pred uradnim rokom (takrat je bila dežurna moja ginekologinja), mož pa je lahko ostal pri meni (pripravili so nama posebno sobo). Zvečer so obema ponudili večerjo. Porod se je začel ponoči, mož je bil ves čas ob meni. Vmes so mu babice 2x ponudile črno kavo, zjutraj je dobil še zajtrk, opoldne pa še kosilo. Najin sinek se je rodil ob pol dvanajstih dopoldne. Kljub temu, da sem rodila prvič, sem rodila v vodo brez prereza presredka. Za to se moram zahvalit babici, ki je prisostvovala porodu.

Toplo priporočam postojnsko porodnišnico 8tudi ostalo osebje je zelo prijazno)!

H.

New Report

Close