Gimnazijci iz gimnazije Celje Center
Živijo , povejte mi prosim kako je v prvem letniku te gimnazije , kajti letos sem se vpisala tje in me je zelo strah kako se bom učila. Povejte mi ali se veliko učite , so učitelji strogi , katere dejavnosti obiskujete , ali vam je uspeh zelo padel , skratka kako je , če vam je žal da ste se vpisali?
P.S.koliko točk ste imeli ko ste se vpisali?
Center je zakon! Ucitelji so OK, strogi kot je treba, za ucenje pa itak ves, da je potrebno. Uspeh mi je padel na prav dobro, v OS sem bila skoz odlicna. Za padec uspeha je bilo krivo pomanjkanje “zic ledra”.
Ko sem se vpisala sem imela 46 tock. Ni mi zal, da sem bila dijakinja te sole.
USPESNO IN ZAGRIZENO ZACNI NOVO SOLSKO LETO!!! Saj ves, brez ucenja in sprotnega dela ni nic (sama delaj domace naloge).
Srecno
Tukile je pa ocena žal čist subjektivna in ZELO velik odvisna od tega, kak kader dobiš. Če fašeš kj iz repertoarja Planinšek, Valant, Polimac, Skalicky, Utroša Mojčika, njen mož je car, ipd., boš kr fajn najebala. Saj mamo itak vsi vsaj enga od njih, sam dobr.
Js sm imel pri vpisu točno 120 pik. V OŠ odličen nonštop. Tu pa sm dober nonštop. E letnik je rekla, da ji primankuje zic ledra. Dekelca, posluš. Ti si prav dobra. Ti greš dalje na FDV. Če se ti gre toliko za sprejem za pr Drnovšku, ni pene. Sam zic ledra ti ne more primankovat. Če se boš še kj velik več učila, ti lahk mal udar na jetra in boš postala zatežena, tečna, višja, je pa res, da boš odlična. Če so to tvoje prioritet, jih spoštujem. Itak to ne vela za splošno populacijo. Samo za tistih par deset folka, ki jih poznam in so postali takšni.
Aha, torej praviš, da to iz mene govori fovšija? Mogoč pa res. Ampak dejstvo je, da je na tej šoli lahk vsak najmanj prav dober. Ampak koliko njim uspe ostati koliko toliko normalen in človeški?
Pardon ker sproščam nate svoje frustracije, ki si si jih po nesreči zaslužila s tem, da si postala pod GCC topicom, ampak dobr. Ne pravim, da folk ne bi se smel učiti, biti redno pri pouku (kar je bajdevej dosti pametna poteza, ki jo bo treba kar redno prakticirati) in lesti v rit učiteljem. Če pa sam delam popolnoma enako. Na koncu vsakega leta, ko se slinim, da mi zaključijo tisto trojko, da ispolnem normo 50% za dober uspeh in sploh nisem edini, daleč od tega.
Enostavno pravim, da bi se narod moral mal zrelaksirat. Še mi, ko smo bolj jebivetri in nasploh luftarji smo pol slabše volje zarad tega. Lej kako se jaz zdj po nepotrebnem razburjam. Vse to sam zato, ker me skrbi zate. Ker hočem da se imaš preprosto fajn. Ker se lahko imaš. Ni lepšega, kot petek v parku, ko ležiš pod drevesom v parku, ko poznaš večino folka tam (ja skor vsi so iz centra), gledaš oblakce nad sabo, na eni strani sošolc malo brenka po kitari, na drugi strani ena luštna sošolka ki se naslanja na tebe, mal zapoješ, če nimaš preveč počenega glasu… Uživaj. Glej malo bolj hipijevsko na vse skupaj.
Brez učenja in sprotnega dela ni nič. Glej, začni s kako štirko, petko, trojko, ne manj, pa boš letnik končala super. Profesorji bojo videli, da si pridna in te bojo pustil pri miru. Ampak to je samo začetek. Ker to šolo se da izdelat tudi brez sprotnega učenja in velikega prenapenjanja. Mogoče je zame malo lažje, ker imam cojzovo štipendijo in imam zarad tega malo več manevrskega prostora pri profesorjih, ampak dobr. Letnik se lahko naredi brez popravcev tudi brez dela! To ne velja za matematiko. Za vse drugo pa. Švinglaj, uči se dva dni pred testom, bluzi, ko boš vprašana se diplomatsko delaj norca pa bo.
In uživala boš.
Glej samo toliko, da se ne boš navadila kaditi ali pohati, ker je GCC tudi center vseh zeliščarjev po Celju.
Aja, še glede dejavnosti. Imaš jih noro velik. Imaš tudi OIV, obvezne izbirne vsebine, kjer imaš na izbiro izlete (pariz, benetke, amsterdam, praga, turčija), različne aktivnosti (spuščanje s padalom, tenis, letos smo se zbunili da so začeli še s paintballom in kolesarjenjem, kar pride prav tudi nam, ki nismo več v 1. in 2. letniku, saj imamo cenejše karte ipd., risanje na svilo in steklo, joga, pijančevanje na znanih turističnih središčih…), v glaunem, noro je. Pazi tole: še največjega ravnatelja v celju mamo!
Rekel bi samo še tole. Ne toliko cvikat in razmišljat kako bo. Fajn bo. Kaj še rabiš vedet? Ko pogruntaš sistem, ga ne jebeš več. In imaš se noro fajn. Manj razmišljaj o tem kaj te čaka, resno ti pravim. Razmišljaj raje o sebi, kak človek hočeš biti, zakaj je blesavo se zgledovati po drugih, kako se počuti slonica ki je breja 2 leti, razmisli, da sem blesav tudi jaz, ki ti pravim, kaj govori.
Oprosti, ker sem vse to napisal tlk zmedeno. Ampak lih prejle sm se zbudil, tole pišem že kako urco pa pol in ne spomnem se, kaj sem spil sinoči da imam danes tako suha usta.
Pa oprosti za dialekt, v prihodnje se bom skrajno potrudil, da bom pisal knjižno slovenščino.
Hvala ti za odgovore . upam da je res vse tako lahko.
Aja , pa upam da se bomo na šoli fajn mel , menda ja nisi tak , da nam boš koruzo v glavo meto ko bomo v šolo pršl ( sej veš pa fru , fru za nami klico ) sej se sam hecam , skratka uživi počitnice dokler jih še lahko.
Itak da ne bom fru fru klical.
Reče se fr fr!
Js sm pravkar končal z maturo in tem sranjem tak da sm čist srečn da sm za vselej rešen GCC-ja. Sej na splošno je na tej šoli ful zanimivo in se nonstop neki dogaja pa še potuješ lahk dost v okviru OIV če te to zanima, sam pouk je pa beda!!! Eni profesorji prav uživajo da te j…. v glavo, sploh če pri tebi najdejo kako ranljivo točko (če ne obvladaš vse snovi v nulo!!). Sej ne rečem…najdejo se tud orng face ampak jih resno primanjkuje. Še nekateri profesorji sami priznavajo, da je to najbolj zajebana gimn. v Celu..haloooo No, najbolj pa me je razp…. naša predraga prof. za slovnco (njenega velecenjenega imena raje ne omenjam), ki ne samo, da nas je 4 leta zaj…. ampak ni odnehala niti na ustnem delu mature!!!
Js…v naslednem lajfu…GCC…zihr NE;)
Aja… se pa da ogromn pridobit s prilizovanjem in slinjenjem (kot je omenu pijanček zgori;), če si take sorte.
Pa ne mislt, da sm nek zagrenjen dvojkar, ki je komi lezu skoz-grem študirat medicino tak da neki malga že more biti v moji glavi;)
ajde…
Slovnica? Bi si upal stavit levo roko, da je to tista s carskim možem…
Sicer pa glede lezenja v rit. Zakaj bi moral biti tak človek? Tega je sposoben čisto vsak, resda se eni bolj kot drugi odlikujejo v tem, je pa tudi res, da je to še en zelo nečasten način za dvig ocen. Če naredim pri dveh ali treh predmetih na koncu leta seminarsko nalogo in zaradi tega dobim štirideset jurjev, sem čisto premalo pokončen, da požrem svoj ponos. Sem človek, ki se ga glede določenih zadev preprosto da prodati. Nikakor ne gledam toliko na svoj ugled in čast v družbi, da tega ne bi naredil. Res sm svinja. Ampak uživam. Do konca šolskega leta, oziroma do mature. Potem bomo videli. Ampak tiste mostove bomo prečkali, ko pridemo do njih…
No potem pa le nisi bil tako zaspan , da si mi odgovoril na sporočilo kot sem mislila 🙂
Suha usta sem pa sigurno imel…
Hej!
Jst sm tud hodla na GCC, sam smer predsolska vzgoja…
Mah men je blo ql, profesorji so mi bli kr ql…taki dokaj zivljenjski…se je dal prezvet.
Ucenja je itak dost, pa pomoje se bos mogla navadit, da se ti bo uspeh kej poslabsu, ker je dost velika razlika med os in ss. Razn ce si full pridna 🙂
Aja…predlagam ti, da se tuki se 1x oglasis, ko s ebo zacela sola in poves kere prfokse mas, pa ti bomo mi povedal kak je ker in cesa se mors pr komu bat 🙂
PA velik srece na soli 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.