Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja gimnazija vs.strokovna šola

gimnazija vs.strokovna šola

zdravo..danes pa bi res rabila vaše mnenje, in sicer se je hči z ne preveč bleščečimi ocenami vpisala na gimnazijo, sedaj 1. letnik..vse predmete je ob polletju spravila na pozitivno, matematika je graja (8. in 9. razred OŠ je imela 2)…ni prave volje, ima inštrukcije, vse, a nekak ne gre..ali vztrajati…sploh si ne znam predstavljati, kako bo delala na gimnazijskem programu matematiko v višjih letnikih in na maturi…ve, kaj bo šla naprej študirat, in ne potrebuje splošne mature, zadostuje ji poklicna in 5.predmet, ki ji ful leži…ali vztrajat na gimnaziji in psihirat celo familijo nadaljna 4 leta?’ imamo še mlajšo hči, ki še mora prilesti do srednje šole…res bom hvaležna za vaše mnenje. lp

Naj gre na ekonomsko SS. Zapravili boste gore denarja za onstrukcije, punca se bo vlekla skozi letnike s popravci… nima smisla. Po koncani SS gre lahko ravno tako na visoko fak.

Po mojem ni nekega pravila. Moj sin je bil v OS odlicnjak – brez, da bi pogledal v knjige, gimnazija – katastrofa, kot, da ga je vakum potegnil nekam, res psihiranje in stres vsa stiri leta, sedaj je na faxu – vsi izpiti brez problema. Kot bi bil drug clovek. Tako, da sem vesela, da smo zvozili tista gimnazijska leta in je lahko sel na fax.

Sam sem bil na gimnaziji, v OŠ med najboljšimi v generaciji, SŠ šla tako-tako. Potem sem se vpisal na FE v Lj, pa po enem letu (in opravljenih 6/8 izpitih) sem se prestavil na FS. Danes zaključujem magisterij na FS, pa če bi bil še enkrat na koncu OŠ, bi se odločil za srednjo strokovno, nikoli več gimnazije. Isto bom svojim otrokom predlagal, ker uporabnega znanja na gimnaziji ni, je samo osnova če greš naprej v akademske ali raziskovalne vode.
Moje mnenje; če punci v gimnaziji v 1. letniku ne gre, naj se prestavi na srednjo strokovno. Gimnazija je prva polovica prvega letnika še enostavna, konkretno delo se začne v drugem polletju in se samo stopnjuje.

New Report

Close