GIMNAZIJA BEŽIGRAD-JOŽ. PLEČNIK
Draga Petra,
kot bivša dijakinja gimnazije Bežigrad ti lahko odgovorim samo glede Bežigrada:
V mojem razredu je bilo kar nekaj vozačev (npr. Kranj, Kočevje) pa tudi dijakov, ki so bivali v dijaškem domu (če živiš daleč stran od Lj je tudi to dobra ideja) in noben ni imel kakršnih koli problemov. Če moraš ujeti bus, te bo učitelj že malo prej spustil iz razreda, če zjutraj malo zamudiš tudi ne bo problema. Glede časa tudi ni nobenega problema – večinoma smo s poukom končali 13 20, najkasneje 14 10 in to, to, da se Bežigrajčani samo učijo pa je le stereotip, ki glede na moje izkušnje sloh ne drži. Na Bežigradu boš imela dovolj prostega časa. Tu sta le dve konferenci, spraševanja so napovedana, delavna klima je spodbujajoča in prijetna = ni nepotrebnega zafrkavanja zaradi katerega verjetno dijaki na marsikateri drugi gimnaziji zgubljajo živce in pa čas.
Če te Škofijska zanima zaradi latinščine – na Bežigradu so tudi ponujeni tečaji latinščine.
Moja izkušnja z Bežigradom je bila zelo pozitivna in še enkrat bi se vpisala nanj. Je tudi odlična odskočna deska za študij v tujini.
Upam, da ti je ta odgovor v pomoč, lp
Jaz si zelo želim iti na Bežigrad. Vendar danes mi je neka gospa rekla, da mi tega ne priporoča zaradi odnosa med učenci. Zanima me samo, če je res, da na tej gimnaziji po domače povedano učenci gledajo samo na svojo rit ? Rekla mi je, da če mankaš pri pouku ti drugi niti za prepisat ne dajo. To drži?
Verjetno ste že ugotovili, da me skrbijo bolj učenci kot učitelji. Zato vas prosim če mi podrobneje opišete odnos med njimi
Hvala
Jaz sem sedaj prvi letnik na Bežiju pa sem zaenkrat zelo zadovoljna. Meni so učitelji v redu, saj tiste, ki jih ima naš razred. V razredu imamo pa dobre odnose med učenci. Sploh ni res da gledajo sam na svojo rit, saj v našemu razredu to sploh ne velja. Mi se dobro razumemo, mamo skupni mail kamor objavljamo bivše teste, pa vse o povezavi s šolo, k sem jaz manjkala ni bilo nobenega problema dobit zvezke za prepisat. Pa tudi drugače se dobro zastopimo, gremo skupaj v kino pa tko… se tudi po pouku družimo.
Hey 🙂
Tudi jaz obiskujem Gimnazijo Bežigrad in poleg tega vzporedno še glasbeno. Gimnazija je res dobra in osebno nimam problemov zaradi vzporednega izobraževanja, čeprav sem dostikrat odsotna od pouka. Mislim, da so profesorji do tebe taki, kakršen si ti do njih. Če delaš, poslušaš, nimaš stalnih izgovorov pri domačih nalogah, ne ugovarjaš in narediš, kar ti rečejo, imaš lahko z vsemi zelo dober odnos.
Nisem še slišala, da kdo ne bi posodil ali vsaj skopiral zapiskov (v pritličju imamo namreč fotokopirnico in 100 kopij zastonj). Samo če želiš zapiske, ne bodo kar sami prišli do tebe, najprej moraš nekomu reči ;D. Konec koncev pa je v vsakem razredu 30 dijakov, zapiskov lahko dobiš vseh vrst.
Res je, da je bežigrajskim dijakom na splošno zelo veliko do dobrih ocen, zato se zgodi, da se med odmorom učijo in urejajo zvezke. Ampak to ne pomeni, da se učijo vsak odmor, daleč od tega! xD Poleg tega pa glavni odmor traja samo pol ure, v tem času pa ne narediš prav veliko.
Moj razred je super, na tej šoli sem spoznala nekatere zelo dobre prijatelje, s katerimi bom zagotovo še dolgo po končani srednji šoli ohranjala stike. Poznam pa nekaj ljudi, ki se s svojim razredom niso ujeli, morda zaradi sebe ali pa res zaradi razreda samega. Ampak mislim, da v večini nihče nima hudih težav. 🙂
Upam, da se boš fajn odločla 😉