Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Gimnazija 1. letnik, mislim, da otrok ne bo zmogel, kaj narediti??

Gimnazija 1. letnik, mislim, da otrok ne bo zmogel, kaj narediti??

govorim iz svojih lastnih izkušenj
če je tko kot ti praviš samo problem angleščina, stopi do profesorice naj ti razloži v čem je problem za tisti cvek ali dva in naj pove kako ukrepati v naprej
jaz sem bila na področju jezikov slaba, vse komaj šenkana dvojka, ostali predmeti povprečno
naredila sprejemne izpite na fakulteti in jo uspešno končala
in ne boš verjela uspelo mi je celo zmagati na par literarnih natečajih
tko da zaradi teh par cvekov ne izgubljajte glave

Nas je tukaj kar nekaj gimnazijk, pa verjetno nismo ravno mlade koklje.

Če je v vsakem večjem kraju ena gimnazija, je logično, da bo določen procent otrok šel tja.

Hm, saj tehniška gimnazija tudi obstaja, veš?

Pri nas je ravno obratno. Starši vse fante poterajo na tehnično šolo, da bodo imeli MOŠKI POKLIC.
Gimnazija je pa za punce. In jaz sem se vlekla prek gimnazije z dvojkami, pa sem doštudirala brez težav. Kje pa piše, da morajo biti na gimnaziji same petke? Še tisti, ki so imeli popravce, so doštudirali. Celo na kemiji, si morš mislit!

Res ni noben problem, če mu dela težave 1 predmet. Gim.je res težka, tudi moja hči hodi tja in se guli, da se mi prav smili. Včasih mi je žal, da se je vpisala, saj nima nič od življenja.

Torej pogum, angleške inštrukcije, pa bo.Iz katerega konca pa si.
Če si blizu mene, moja ima ang. 5, morda bi kaj pomagala. Odpiši iz kje ste.

nisem brala vsega zgornjega, naj ti izkušnjo ki jo poznam:

punca v prvem letniku gimnazije, prvih 17 ocen ENKA, čisto so jo odpisali učitelji, starši, le sestra je verjela, da se mali samo malo trga po prehodu v novo okolje. s sestro sta se pogovorili, ji je pomagala pri učenju, izgraditvi lastne podobe,… in sedaj je ta ˝faliranka˝ prespektivna veterinarka.

Zakaj gimnazija, ker je to pot, da pridobiš še 4 leta in tako izveš kaj te veseli. ne vedo vsi po 9letih OŠ kam naprej, če bi to vedeli, verjemi da ne bi šli v gimnazijo. In zakaj ne gimnazijo, če so vsa leta odlični?

dejtsvo je,d a je ginazija preterana in konec in seveda je najbolje da otrok ve kam naprej in izbere eno srednjo, jo lepo lagano naredi in potem pa za zeljeni faks opravi tisti izpit…tak se muči le kak emsec, dva…gimnazijci pa vsa 4 leta in kam naprej…če so komaj dobri…le katera fakulteta jim je nato odprta…pidza samo zavajajo vse, jaz bi vse gimnazije ukinila!!!

samo zato, ker sama nisi toliko pismena, da bi gimnazijo sploh lahko naredila, še ni potrebe, da jo ukineš za vse pametnejše od tebe.

pa gimnazija je daleč od tega, da bi bila preterana. samo vsi, ki se nanjo vpišejo, je pač niso sposobni izdelat. zakaj bi morali nižat kriterije zato, da bi vsak debil bil sposoben naredit en program?

Naj bere kakšne preproste stripe v ang, poišče besedila komadov, ki so mu všeč, in tam (s tabo ali inštruktorico) išče slovnične strukture – če ima stavek zraven ritem glasbe, si ga laže zapomniš z vsemi pomožnimi glagoli vred. To je koristno tudi za besedni zaklad (sam bodi pozorna, ker so nekatera besedila slovnično seveda rahlo po svoje). Pa ang. oddaje naj gleda brez podnapisov. Ne vem, ali pri nas prodajajo kako revijo v ang. za najstnike?

samo zato, ker sama nisi toliko pismena, da bi gimnazijo sploh lahko naredila, še ni potrebe, da jo ukineš za vse pametnejše od tebe.

pa gimnazija je daleč od tega, da bi bila preterana. samo vsi, ki se nanjo vpišejo, je pač niso sposobni izdelat. zakaj bi morali nižat kriterije zato, da bi vsak debil bil sposoben naredit en program?[/quote]

Kaj tebi pomaga, če si pismena (po nekaj stavkih tega sicer še ne vem), če si pa do kraja nekulturna in primitivna!

pa gimnazija je daleč od tega, da bi bila preterana. samo vsi, ki se nanjo vpišejo, je pač niso sposobni izdelat. zakaj bi morali nižat kriterije zato, da bi vsak debil bil sposoben naredit en program?[/quote]

bravo, dobro povedano.

Samo ne obupat! Če gre pri vseh ostalih predmetih lepo, je kakršnokoli prepisovanje brez veze. Na govorilne verjetno hodiš, inštruktorja imate, voljo tudi, treba je samo še malo vztrajnosti, pa bo. Kaj pa potem, če bo zaključena dvojka? Važno, je, da sfura in da ni popravca. Pa srečno!

Naj povem še našo zgodbo.
V 1. letniku ne preveč težke gimnazije je naša hči dobivala dvojke in cveke kot po tekočem traku. Čisto sem bila obupana. Za gim. se je odločila sama, še celo krčala je name, da jo ne bom prepričala, da bi šla na kako drugo srednjo šolo. Slabe izkušnje pa imamo z vsemi gimnazijci v naši žlahti.(do sedaj ni nihče od treh doštudiral)
Vsako leto je letnik naredila s popravci. Sedaj je v četrtem in ima ang. in mat. cvek. Rola se mi v glavi in v želodcu.
Res je, niti ne ve kam se bo vpisala, kaj bo študirala…
Sicer pa: vsak ima svojo pot, ki jo mora prehoditi, vse spoznati na svoji koži in prek svojih izkušenj.(tako me prepričuje moj otrok)
Tvoj sin se mora sam odločiti kako bo nadaljeval. Je pa res, da smo en cvek ni nič. To je mala malica. Poskusi pri sebi urediti misli in dejanja. Kaj več, kot sebe spraviti v normalno življenje in ne preveč se sekirati, ne moreš. Verjemi mi, sem poskusila vse mogoče pri svojem otroku in po štirih letih me je spavila do konca. Imam svojo terapijo: poleti kolesarim do onemoglosti in se dobro počutim, pozimi plešem 2x na teden. Poišči si svojo terapijo-zase. Otrok bo moral stvari urediti sam. Verjetno se ti sliši precej egoistično, vendar mi lahko verjameš, da bi tudi jaz v 1.letniku razmišljala o svojih trenutnih besedah, da so nerealne, ker MORAŠ pomagati svojemu otroku. Čez čas spoznaš, da si popolnoma nemočen pri vzgoji. ŽAL! Želim vam, da stvari dobro speljete do željenega cilja!

bravo, dobro povedano.[/quote]

Dobro povedano?? Označiti za DEBILA nekoga, ki ni naredil gimnazije??
Za to, da je ni naredil, lahko obstaja 1001 vzrok.

Predvidevam, da si gimnazijo obiskoval-a ti in zase sem vesela, da sem se je na daleč ognila, ker ti niti približno ne bi želela biti podobna.

p.s.gimnazije res nimam :-))), kljub temu sem veselo “prifurala” do magisterija in že nekaj let prav lepo živim, saj v službi vlečem “mastne pare”! Zdaj se pa pojej :-))))))))))

Gimnazija je za pametne in ne za neumne. kaj vam ni jasno

New Report

Close