Najdi forum

Gibi ploda

Pozdravljene.
Zanima me kdaj ste začele čutit gibe? Pri meni se je začelo nekje v 20. tednu. Bolj pomembno vprašanje pa je, ste jih potem čutile vsak dan? Celi dan? Jaz jih ne čutim vsak dan po cel dan, pride tudi kaki dan ko celi čas kobaca, pa kaki dan ko samo parkrat brcne. Sem pa sedaj v 23.tednu.

Nočem paničarit, tako da bi prosila če bi mi katera odgovorila.

ce se ne motim, se ravno nekje med 20. in 24. tednom spremeni razmerje velikosti ploda in plodovnice. takrat se veckrat zgodi, da otroka nekaj dni sploh ne cutis.
potem pa se to spet malo popravi, in od takrat naprej se plod vsak dan malo zacuti. koliko niti ni vazno, baje, sam da se malo cuti. tocno aktivnost pa se gleda sele na koncu, ko se opazuje njegovo aktivnost in mozna odstopanja.

vsaj tako so meni razlozili. sem pa prvic cutila cez cel dan skoraj, trebuh je v zadnjih mesecih kar skakal… drugic pa je bilo veliko bolj mirno, edino malo proti veceru se ji je dalo se malo pretegovat. pa sta oba prava falota danes, ne mirujeta minuto.

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi. Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

No, to pa tudi mene zanima. Ker tudi pri meni se dogaja, da en dan miga, brca, konstantno čutim gibe, potem pa pride dan ali dva, ko pa nič oz. kakšen premik in potem me že mal panika grabi.

Prve gibe sem začutila nekje v 19. tednu, če se prav spomnim. Do 23. tedna pa še nisem čutila otroka vsak dan, je to prišlo nekoliko kasneje. Mislim, da piše v knjigi dr. Pušenjaka, da naj bi se otroka čutilo vsak dan nekje pri 26-ih tednih – sem pa to zdaj napisala na pamet, po spominu, morda sem si slabo zapomnila.

Nam so v šoli za starše dali tabelo za štetje plodovih gibov za zadnjih 8 tednov – takrat moraš v 12-ih urah čutiti vsaj 10 gibov.

začutla na sredini 22t čutim kar pogosto cez cel dan ce ne cutim malo porukam in odgovor je brca.. zdaj sem v 31t in stejem da je 10 gibov vsaj vendar je otrok zelo zivahen in me ne skrbi…. odvisno je tud kok mas plodovnce.. sicer pa sama se tolažim ker imam angelsound…. 🙂

lepo nosečnost

Bunny :)

moj je začel na rahlo in redko v 20t. zdaj v 24t pa ga čutim vsak dan ob približno enakih urah.kot da bi bil že na svetu in malo pokonci, malo spal. zanimivo. no, kakšen dan očitno potegne s spancem in me takoj zaskrbi. na srečo tudi nas takoj pomiri angelsound…:-)…vreden svojega denarja, če si malo bolj zaskrbljene sorte!

jaz sem prvič začutila okoli 20.tedna. Čutim jo vsak dan ob istih urah. No zanimivo mi je pa to, da če prej vstanem jo prej začutim. Če pa nekaj časa še poležavam pa tut ona mal premakne gibanje.

Jo pa jaz začutim samo na hitro…parkrat se premakne in potem nič več. Se mi ne dogaja da bi jo 10 minut skupaj čutila kako se premika.

Živjo, ima morda kakšna izkušnje, da je bila noseča, in je njen plodek bil tako živahen, da jo kar skrbi, da je že preveč? Mene ‘brca’ že od 20. tedna, danes sem v 34. tednu, in se premika po cele dneve in noči, da se včasih kar bojim, da ne bo kak hiperkativen otrok. Prosim za kako izkušnjo, če jo je katera že imela na to temo. Ginekologi sicer pravijo, da je samo tak temperament, vendar vseeno ne vem, če je to normalno, da mi trebuh non-stop zelo vidno valovi, da me včasih kar pošteno zmatra.

Da, prvorojenka je bila takšna, trebuh kot hribi in doline, pa nogica, komolček, celo med porodom sem jo čutila. Po rojstvu pa – najbolj staršem orijazen otrok pod soncem. Nikoli ni spala manj kot 7 ur v kosu (brez dojenja), pri treh mesecih že 12 ur.
Četrti je tudi zanimiv: kot riba, ki se zaletava v stekleno posodo, od 16. tedna dalje

Prvi norel v trebuhu od 16. tedna dalje, tudi sedaj je noro živahen otrok. Druga se giba od 15. tedna naprej. Bomo videli, kako bo zunaj:)

New Report

Close