Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija gibanje v času bolniške

gibanje v času bolniške

Spoštovani!
Sem po operaciji papilarnega karcinoma ščitnice in ablaciji z radiojodom. V navodilih zdravnikov z OI mi je bilo svetovano čimveč gibanja na prostem. Zdravniška komisija mi je odobrila bolniško odsotnost z dela z možnostjo gibanja v domačem kraju. Ker nimam omejitev vožnje z avtom (razen 14 dni po ablaciji) in bi mi pasal recimo tudi sprehod ob morju ali v hribih, me zanima kakšne so možnosti za pritožbo oz. povečanje območja gibanja?
Hvala za odgovor.

Spoštovani,

v vsakem primeru morate spoštovati navodila osebnega zdravnika, imenovanega zdravnika oziroma zdravniške komisije. V praksi je zelo redko, da le – ti sploh podajo odločitev o tem, kaj lahko pacient v času bolniške odsotnosti počne in imajo pacienti običajno težave pridobiti natančna navodila v zvezi s tem. V praksi to pomeni, da bi morali biti ves čas doma.

Iz vašega vprašanja izhaja, da je zdravniška komisija (torej je že tako ali tako morala biti pritožba v zvezi z vašo bolniško, saj sicer o tem na prvi stopnji odloča imenovani zdravnik in ne komisija) odločila, da vam točno določi dovoljen obseg gibanja. Zoper odločbo drugostopenjskega organa ni pritožbe, ampak je možna samo tožba.
Če pa ste zmotno napisali, da je o vaši začasni odsotnosti zaradi bolezni odločala komisija in je v resnici odločal imenovani zdravnik, imate zoper njegovo odločitev možnost pritožbe v 5 delovnih dneh od prejetega sklepa. O pritožbi odloča zdravstvena komisija Zavoda.

New Report

Close