Gestaciska vrečka velika 4 mm, koliko tednov sem noseča?
Pozdravljeni!
Zopet se vam oglašam.
Po izračunu na internetu naj bi bila noseča 6 tednov oz. danes se začne 7.
Kolikor berem na forumih in pododbno naj bi bila gestacijska vrečka v 7 tednu velika 14 mm, moja je 4mm in viden je tudi rumenjakov mehurček, mene zanima koliko sem noseča, zadnjo menstruacijo sem imela 16.8
Hvala za odgovor
lp
Spoštovani,
nekaj ne bo “štimalo”. Pri 4 mm GV se RM še ne vidi. Pri 4 mm GV se lahko reče, da se je ta komaj prikazala, kar pomeni, da ste noseči največ 5 tednov.
z lansko abrazijo tokratna nosečnost nima nobene zveze. RM se pojavi približno pri 6 tednih, ko se pojavi tudi plodov utrip (običajno je GV ob tem že večja od 10 mm).
ne rabite biti nič zbegani. Samo počakajte na razvoj dogodkov in jih ne prehitevajte. Priporočam ponovni UZ pregled čez 1 do 2 tedna in takrat bo bolj ali manj vse jasno.
sam RM ima premer od 3 do 6 mm, torej ga ne more biti v GV premera 4 mm! Morda vam je ginekolog pokazal GV in ne RM v sami GV, ki je še en mehurček znotraj mehurčka GV.
Ne vem, ampak zbegana sem tudi zaradi rjavega izcedka ki se vleče že dober teden 🙁
Prejšnji teden sem delala popoldan, ko sem prišla iz službe sem imela rahel izcedek, v soboto sem zjutraj šla na vodo se obrisala in opazila kri ki ni bila močna, v nedeljo je bilo nekoliko bolje saj sem cel dan počivala.
Včeraj sem šla h moji ginekologinji in ji povedala kako je na stvari, najprej me je pregledala in nič kaj posebnega vidla, ko sem se vstala se je pojavil izcedek.
Naredila je ultrazvok in rekla da moja nosečnost zaenkrat poteka normalno, vendar zaradi izcedka naj mirujem dala mi je 14 dni bolniške in predpisala tablete dabroston.
Danes zjutraj sem vzela prvo in ko sem tri ure po njej šla na vodo opazila med njo rahlo rjavkasto.
Ne vem ampak prav z strahom hodim na wc ker se bojim da bo kaj hujšega, saj je moj izcedek ko grem na vodo vedno bolj temnejši 🙁 ko se obrišem se včasih malo vlije 🙁
Prosim če mi poveste je to morda zaradi tablet? jih morda nebi smela jemati???
lp
Spoštovani,
rjavi ali krvavi izcedek se ne pojavlja zaradi tabletk, kvečjemu obratno, tabletke progesterona včasih (ne vedno) krvavitev manjšajo oziroma ustavijo. Sicer se ob vsaki krvavitvi v zgodnji nosečnosti predpisuje tovrsten hormon, ki pa žal res koristi pri manj kot 1% primerih in se pri veliki večini nosečnost nadaljuje ali zaključi neodvisno od zdravljenja in fizičnih aktivnosti. Vsekakor velja poskusiti.
težko je reči. Po tednu dni uporabe bi verjetno že moralo imeti kak učinek, pogosto že prej.
Še moja izkušnja, oz. mnenje…
Meni pa se zdi zanimivo, da nekateri G naročajo tako zgodaj na pregled in potem ustvarijo samo paniko pri bodočih mamicah. meni se je zdelo pozno, ko me je naročila v 9 tednu in sem bila kar malo razočarana – priznam. ampak takrat se mora srček že videti in mislim, da se da takrat veliko več povedati o nosečnosti kot pri 5 tednih. no sedaj, ko malo spremljam forum mi je jasno zakaj me je naročila tako “pozno” s tem mi je prihranila tudi veliko živcev.
:-)…se povsem strinjam in tisti, ki imajo veliko resnega dela, nosečnice praviloma prvič na pregled naročajo bližje 10. kot 8. tednu. Ampak ženske ste pač “firbčne” in nekatere bi rade za nosečnost izvedele, če bi bilo le mogoče, že 2 uri po spolnem odnosu, z UZ videle pikico takoj ko je to mogoče, pa čeprav takrat razen mesta nosečnosti še ni mogoče videti nič več itd. ipd. Pa tudi mnoge ne bi imele nič proti, če bi se vsake 3 dni stanje preverjalo ponovno in ponovno. In seveda bi rade vedele vedno še malo več, kot je mogoče ta hip in vedno se najde kakšna dodatna skrb, ki vam ne da miru do naslednjič. Skratka, včasih ste skoraj neizčrpen vir dohodka prodajalcev megle.
Pozdravljeni Gospod Pušenjak!
Zopet se vam malo oglašam.
Danes je teden od kar jemljem Dabroston tablete, moram reči da so se mi rjavi izcedki umirili, sedaj imam rumenkaste ne vem je to normalno? Po včerašnjem spolnem odnosu imam rahle ampak res rahle bolečine v spodnjem delu trebuha, to samo ko stojim, zanima me če bi mogoče morala na pregled ali mi ni potrebno skakati spet svoji ginekologinji?
lp
glede na to, da je bila GV vidna v maternici, trenutno ni potrebno vsak teden preverjati stanja. Zaradi spolnih odnosov ali drugih aktivnosti se za nosečnost nič ne spremeni, stanje pa bo povsem primerno preverjeno ob prvem naslednjem rednem pregledu.
Pozdravlejni!
Hvala za odgovor.
Imam še eno vprašanje, Dabroston jemljem od 27.9, rjavi izcedki so mi zginli po tednu jemanja, sedaj imam takšne rumenkaste sluzaste, povečanje ko grem na vodo, takrat par kapljic steže iz nožnice, zanima me če je to normalno, namreč peče ali srbi me ne, upam da ni kakšno vnetje? Moje Ginekologinje ta teden ni, pregled imam zopet 14.10 to je prvi pravi pregled v nosečnosti. Ali počakam do takrat, ali grem prej? Ti izcedki me prav begajo 🙁
lp
mislim, da ni potrebno delati ekspertize iz vsake minimalne spremembe izcedka. Obarvan izcedek sicer ni normalen in je morda znak infekcije, vendar zato še ne ogroža nosečnosti, če v ambulanto ne letite takoj. Mislim, da vse skupaj lahko počaka na redni pregled.
težavica je dovolj pogosta, da jo lahko opredelimo za dopustno in zgolj zaradi tega ne rabite obravnave pri zdravniku.