gest.diabetes – otrok ne dobi dovolj
Noseča sem 30 tednov. Pred slabim mesecem so mi s presejalnim testom odkrili, da imam nosečniško sladkorno, predpisali so mi dieto in se je držim. Vmes mi je šla teža kar precej na dol, sedaj pa niha, pol kilce gor, pol dol, pa spet gor, pa spet dol. Danes sem bila na gin. pregledu in mi je ginekologinja rekla, da je otrok presuh (ima premajhen obseg trebuha) in da mi kile morajo iti gor.
Sedaj pa sem v dilemi, kaj naj naredim: diete se lahko po vsebini držim, ali pa ne, srednje poti ni! Saj pri količinah sadja, zelenjave in npr. riža grem na več (na predavanju so rekli, da je količina riža na obrok 2 kupčka – zajemalki, jaz pa pojem bolj 4), ampak če ne jem sladkano in mastno, mi gre teža pač na dol ali stoji. Pred nosečnostjo sem imela sicer preveliko telesno težo in pravijo, da otrok tako dobi vse potrebno iz zalog, ampak pri meni očitno ne, ker ob dieti otrok ne dobi dovolj.
Ali ima kdo kakšen koristen nasvet: kaj in koliko jesti, da bo šla teža (predvsem otrokova) na gor, pa da bo skladno z zahtevami za nosečniški diabetes?
Forum je zaprt za komentiranje.