Gerontologija, Procaine
Ker ne obstaja forum z naslovom “Gerontologija” bi najprej predlagal uvedbo le-tega, seveda če je možno in se najde ustrezen moderator oz. gerontolog, ki bi lahko odgovarjal na vprašanja. Prepričan sem, da bi na to temo bilo veliko zanimivih prispevkov in ogromno vprašanj, saj v današnjem času vitalnost močno pridobiva pomen.
Drugače pa bi zastavil vprašanje o tabletah za vitalnost, Gerovital GH3, ki vsebujejo Procaine HCL (100 mg).
Tablete naj bi zaustavljale propad genetskega materiala v celicah in tako zavirale proces staranja. Zanima me, če je to z genetskega vidika možno, torej da omenjena sestavina lahko zaustavlja staranje organizma?
Procaine kot sestavino, ki ugodno zavira procese staranja, je odkrila romunska zdravnica Ana Aslan. Imenuje pa se tudi “Fontana mladosti”.
Upam, da bo vaš predlog prebral kakšen strokovnjak tega področja in se mu odzval, ker tudi jaz menim, da bi bilo odprtje foruma gerontologija, tehtno in zanimivo.
Učinke zdravila Gerovital GH3 so najintenzivneje raziskovali v 60 letih prejšnjega stoletja, ko se je pojavilo na trgu tudi kot zdravilo za vitalnost in upočasnitev staranja.Takšnih učinkov niso nikoli potrdili.
Doslej še ni bilo odkrito nobeno zdravilo, ki bi delovalo na tista področja, dednine, ki so po današnjem razmevanju povezana s procesom staranja.
LP