Najdi forum

gerb

Imam težave z želodcem in še večje z refluksom. Upoštevam vse spodaj navedene nasvete, saj sem o tem že ogromno prebrala. Jem kuhano zelenjavo, sadja skoraj nič, več kvinoje, prosene, ajdove kaše. Kruha in pšeničnih izdelkov skoraj nič, skoraj nič stročnic, semen in oreščkov. Zelo moram paziti kaj in kdaj kaj pojem. Če me ne boli želodec, me pa glava. Sem že pošeno izmučena in depresivna zaradi teh težav. Problem je meso. Če ga ne jem, je želodec boljši, počutim pa se slabo (brez moči). Če jem meso, me boli želodec. Jem le perutnino in ribe.
Kaj naj pojem, ali spijem, da bo volk sit in koza cela?

Težave, ki jih navajate verjetno ne bo lahko kar na hitro rešiti.
Jaz bi vam priporočala da poskusite z limoninim sokom, Verjetno se boste zgrozili nad tem nasvetom, saj vas boli in peče želodec, jaz pa vam priporočam kislo limono,
Toda limona na telo deluje bazično. Stisnite sok limone in jo počasi po malih žličkah jemljite preko celega dneva. Bodite potrpežljivi, mogoče vam bo na začetku težko, zato dajte uživati res male žličke.
Jejte pa predvsem kuhano zelenjavo, zelenjavne juhe, dodajte malo visoko kakovostnega olja, da pojačate energijsko vrednost, dušeno belo meso (perutnina, ribe … kar navajate je v redu).
Izogibajte se stročnicam, razen če jih spasirate in odstranite luščine.
Če je zadeva akutna je potrebno najprej umiriti želodec nato pa boste lahko postopno dodajali živila. Vsekakor pa vam priporočam, da se tudi v bodoče izogibate težko prebavljivim, mastnim jedem. Upoštevajte načela zdrave prehrane.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close