Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija GERB in bruhanje med vožnjo v avtomobilu pri otroku

GERB in bruhanje med vožnjo v avtomobilu pri otroku

Spoštovani,
nekoliko sem skeptična do homeopatije- verjetno tudi zaradi premalo informacij, a me zanima vaše mnenje.
Moja dveletna hči ima že od rojstva diagnosticiran refluks. Glede dnevnega bruhanja po obrokih, ob vsakem kašlju, joku je zdaj že precej bolje. V avtomobilu pa še vedno (večkrat) bruha, če prekoračimo cca 10 km. Ko nima kaj bruhati se davi, bruha slino. Poskušali smo voziti na tešče, brez mlečnih izdelkov v prehrani tisti dan (sicer bruha že prej), čaji, slani prigrizki… Nekoliko pomaga ingverjev čaj (lizik Zori, ingverjevih piškotov ne mara in je ne morem prisiliti).
.
Pediatrinja nam svetuje “naj bomo pač doma”.
Seveda smo izlete, obiske… prilagodili otroku a smo zato zelo omejeni. Letos , ko gremo na morje in bom poskusila z draminom, ki ga do sedaj nisem uporabila

Imate morda kakšno idejo, nasvet… je morda smiselno poseči po homeopatskih zdravilih v našem primeru.
Najlepša hvala za vaš odgovor

Pozdravljeni,
če boste šli v lekarno in vprašali, ali imate kaj homeopatskega, ki pomaga za te težave, vam bodo prodali kakšne Carbolic acid, Cocculus ali morda Tabacum in skoraj zagotovo bo potovalna slabost boljša s katerim od teh zdravil.
V klasični homeopatiji, ki se izvaja v rokah zdravnika homeopata, pa na težave in simptome gledamo bolj celostno in naredimo hierarhijo simptomov. Če ima vaš otrok že od rojstva refluks in ob vsakem najmanjšem dražljaju bruha, to pomeni hudo motnjo peristaltike in gre za kronično bolezen, ki jo je treba celostno zdraviti in vzeti v ozir tudi vse druge simptome, ki jih niti niste napisali in na to totaliteto izbrati pravo zdravilo. Zelo verjetno to, kronično oz. konstitucijsko zdravilo ne bo eno izmed zgoraj omenjenih, bo pa tudi odpravilo težave s potovalno slabostjo.

Razlika je, da bo vaš otrok s kroničnim oz. konstitucijskim zdravilom postal na splošno bolj zdrav in se mu bo peristaltika uredila, s kakšnim od zgoraj omenjenih zdravil pa bom samo potovalna slabost malo boljša, globine bolezni pa se ne bomo dotaknili. Ker gre pri tem pravzaprav samo za supresijo oz. potisnjenje simptomov, to lahko organizmu na dolgi rok podobno škoduje kot zloraba močnih zdravil šolske medicine (medramin).

Zato jaz toplo priporočam obisk zdravnika homeopata, ki vam bo pomagal pozdraviti otroka in ne bo samo odpravil enega neprijetnega simptoma. To počne šolska medicina in to se da početi tudi z zlorabo homeopatije, kar pogosto počnejo prodajalci in “svetovalci” v homeopatiji prijaznih lekarnah.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close