Najdi forum

Pozdravljeni,
Zadnijh nekaj let imam precej težav a zdravniki ne odkrijejo nič. Začelo se je z glivicami v nožnici, bolečinami v trebuhu, pod levo pazduho, leva roka… Tega zdaj nekaj let ni več. Ponavljale so se mi viroze. Bolela me je glava in ušesa. Antibiotik ni pomagal, na ORL so rekli, da sem zdrava… Precej je bilo tudi stresa… Nisem imela apetita. Zadaj pa imam zelo velik apetit a ne morem jesti. Letos imam hude probleme z želodcem. Gre za refluks, veliko hrane mi kar obleži v želodcu. Želodec je po izvidih OK, tudi celiakije nimam.
Zdaj sem končno zasledila ta forum. Ugotovila sem, da gre za zakisanje organizma. Od kar imam težave z želodcem, ne jem več mleka in mlečnih izdelkov, sladkih stvari, skoraj nič bele moke (le včasih testenine), krompirja, zelo malo jem mesa (ekološko pridelana govedina). Pijem tudi bazičen prašek, ki mi še najbolj pomaga.
Trenutni problem je »le« še želodec. Ko me boli se počutim zelo slabo, kar je zame tudi stresno. Težko se skoncentriram pri delu. To je skoraj vsak dan. Čaka me še kolonoskopija, ki se je zelo bojim. Sprašujem se, če je sploh smiselna. Blato je po moji oceni uredu. Krvi ni (tak je izvid).
Skrbi me moja teža. Kaj naj jem, da bo dobro za želodec in da pri tem vsaj ne bom še naprej hujšala. Po moji oceni mi manjka vsaj 5 kg.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Najprej se vam opravičujem za pozen odgovor, vaše vprašanje sem spregledal.

To, da so bolečine v želodcu povezane z zakisanostjo, ste že sami ugotovili in je res.

Težave v črevesju so velilo prispevale k zakisanosti. zato ste tudi imeli težave z glivicami. Po antibiotikih se je stanje še poslabšalo.

Vaša naloga je, da kljub protiglivični (bazični) dieti ne boste shujšali. In da boste čim hitreje razkisali. Zato vam priporočam, da se najmanj 3 x na teden kopate v bazični kopeli (v bani ostanite najmanj 90 minut). Bazični prašek jemljite še naprej. Pri prehrani obvezno uporabljajte veliko visokokakovostnega olja (hladno stisnjeno, eko). Če je potrebno, si stekleničko nosite s sabo na malico, kosilo). Olje polijete po že pripravljeni jedi, lahko tudi 1 dl na dan.

Stanje se bo počasi izboljšalo, boste videli.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close