Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca gerb

gerb

pozdraljeni!

imam diagnozo: gastroezofagealna refluksna bolezen brez ezofagitisa.
imam terapijo z ultopom in sicer že 4. teden od šestih, kot mi je bilo predpisano. že dva tedna opažam, da me ob določenih gibih in še posebej ed telovadbo(aerobika) zbada za prsnico. zdi se, kot bi me bolela kost. Med skakanjem na trampolinu me je začelo močno tiščati za prsnico in sem se res ustrašila, da imam težave s srcem…pa je nekako minilo. včeraj in danes pa je bolečina prisotna ves čas in ne neha, boli po malem, včasih me zoprno uščipne. tudi ko močno vdihnem imam občutek kot da mi je prsni koš “premajhen”. na internetu sem prebrala, da je takšna bolečina lahko prisotna pri moji bolezni, da je enaka kot srčna bolečina in da se ju ne da ločiti, zato naj takega bolnika pregleda še kardiolog. Zanima me ali bi bilo v mojem primeru to pametno storiti? če je bolečina bosledica moje bolezni, kako da se je pojavila šele sedaj, (prej me je bolel požiralnik)?
kako bi ublažila to bolečino?
ali mislite, da je lahko kaj narobe tudi s srcem?
stara sem 20 let, imam normalen krvni tlak, 172cm, 60 kg. lepo Vas prosim za mnenje, saj sem zelo zaskrbljena, da me bo še kap!

lep dan!!

vijolica

Spoštovani!
Zbadanje v prsnem košu, ki ga sproži ali poslabša dihanje ali gibanje, je običajno kostno-mišičnega porekla. Glede na napisano, se mi zdi to veliko bolj verjetno, kot pa posledica refluksne bolezni (ki verjetno tu nastopa slučajno sočasno). Bolečina pri refluksu je lahko podobna srčni bolečini, zbadanje neodvisno od telesnega napora pa načeloma ne. Običajno pri zgoraj navedenem pomaga že primeren odmerek lekadola.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

hvala lepa za odgovor! sem bila pri zdravnici in mi je res priporočila lekadol. Zanima pa me še naslednje: zakaj ob moji bolezni ni dobro uživati Ketonal ali Naklofen, ki mi ju je predpisal ginekolog zaradi močnih krčev, ki se mi pojavljajo po vstavitvi Mirene?(ni vedel za gerb) Ker nisem vedela, da ne bi smela jesti Naklofena, sem ga vseeno jedla kar en teden vsak dan-je možno, da se je moje stanje poslabšalo zaradi tega-zopet namreč čutim bolečine v požiralniku? Kaj pa Spasmex-je ta primeren zame?

še enkrat se Vam lepo zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam!!:)

vijolica

Ketonl, naklofen in vsa zdravila iz te skupine dražijo želodec posredno in neposredno, po domače – delujejo ravno nasprotno od tistega, kar se pri vas želi doseči z ultopom. Spasmex je tu OK.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close