Geokorton kapljice
Pozdravljeni, Tanc,
danes je nasa 14-mesecnica dobila pri pediatru Geokorton kapljice za uho, saj naj bi bil bobnic nekoliko pordel. Ze pediatrinja nam je rekla, da se teh kapljic naceloma ne daje otrokom, da pa imajo menda dober in hiter ucinek ter nam jih zato predpise. Isto sem nato prebrala se v navodilih, imam pa tudi sama pomisleke predvsem zaradi tetraciklina. Zanima me vase mnenje. Ali naj ji dajem kapljice ali raje ne? In ce ne, kaj bi potem prislo v postev?
Naj omenim se to, da je bil pordel bobnic zgolj nakljucna najdba, saj smo prisli v bistvu (zdravi) na cepljenje.Deklica nima vrocine, morda je le nekoliko bolj sitna.
Najlepsa hvala za vas trud!
Pozdravljeni, PrvicMamica,
Geokorton kapljice so zelo uporabne pri vnetju sluhovoda, pri vnetju bobniča pa nimajo nobenega učinka. Jaz jih ne predpisujem in tudi v nobenih strokovnih smernicah, ne naših ne tujih, ni opsano takšno zdravljenje vnetja srednjega ušesa.
Če je bobnič vnet, potrebuje antibiotik v obliki sirupa, če pa je le malce pordel, deklica pa sicer brez težav, bo zadostovalo čiščenje nosa in Operil P kapljice v nos.
Mene vseeno zanima, ali naredim kaj skode ce kapljic deklici ne dajem? Zdravnica je najbrz ze imela razlog, da jih je predpisala (morda pa gre tudi za vnetje sluhovoda?)
Ali bi ji skodilo, ce ji kapljice vseeno dam(glede na to, da niso za otroke)?
Sprasujem vas zato, ker bi rada le najboljse , nasa pediatrinja pa je ocitno mnenja, da bi ji kapljice naj dala. Kot receno, deklica sicer ni prizadeta, uho na pritisk ni bolece, temperatura v ritki je bila zvecer 38 C.Ce ne bi bili pri pediatru zaradi cepljenja(ki smo ga zaradi useska odlozili na prihodnji teden), je sploh ne bi peljala in ne bi vedela za uho. Ali je pri otrocih pri vnetju srednjega usesa vedno prisotna vrocina in prizadetost?
Pa se ena malenkost: ali lahko kljub domnevnemu vnetju gremo na sprehod?
Iskrena hvala za vase potrpljenje in odgovore! Pa lep vecer!
Res je sicer, da imajo otroci različen prag za bolečine, vendar je za vneto uho značilna predvsem bolečina, pri izlivnih vnetjih pa tudi slabši sluh.
Geokorton kapljice sicer s pridom uporabljamo tudi pri otrocih, če je potrebno.
Če otrok nima bolečin, potem lahko greste na sprehod, ker pa ni povsem jasno, ali vnetje je ali ga ni, naj ima otrok pokrita ušeska.