Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Geografski jezik

Geografski jezik

živjo,

mene pa zanima če je že kdo rešil problem z geografskim jezikom.
Doktor izjavil da je “neozdravljivo”.
Na živce mi gre ker me peče čedalje bolj, in so razpoke zelo globoke, pa še grdo je za pogledat…

hvala

Spoštovani,

geografski jezik je vrsta vnetja, ki se seli z enega na sosednje področje površine jezika. Gre za rdeča, gladka področja s tanko sluznico brez okušalnih brbončic, obrobljena z belim robom. Večinoma ne boli, ne peče. Le redko so prisotne razpoke.

Če imate ob tem kakršne koli prebavne težave ali hujšate, imeta drisko itd, priporočam še pregled pri gastroenetrologu (predvsem kolonoskopijo), ali gre morda pri vas za kronično vnetno bolezen črevesja.

Skrbite za dobro higieno ust z antiseptično ustno vodo, nadomeščanje cinak in vitaminov.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Če ti kaj pomaga, jaz imam tudi geografski jezik, ki ga spremljajo še eni drugi problemi z ustnicami in občasno neprijeten vonj itd. In tudi me boli jezik pri robu, mal peče. In to mam že neki časa. Tud odrezali so mi košček za analize in ni bilo nič “posebnega”. Pa bil sem na gastroskopiji, pa na orl kliniki, pa pri ne vem še komu.
Stres, stari, stres ful poslabša zadevo. Želodec, pljuča, usta, to se vse odzove na stres. Kar sem opazil je tud to, da ko misliš, da ni stresa, je v resnici prisoten, samo je neviden 😉 Kako ga zmanjšati? Jaz še nisem ugotovil, ker vsakič ko grem v službo, sem pod stresom.

New Report

Close