Najdi forum

genski test

Lep pozdrav!

Pred časom sem zasledila članek da se lahko z genskimi testi preveri če bo človek zbolel za rakom ali ne .Zanima me če se ta pregled opravlja tudi pri nas in če se vam zdi smotern v našem primeru .Namreč moj oče je še pred 30 .letom umrl zaradi levkemije .V starosti 32.let sem tudi sama zbolela za rakom na vratu maternice .Bila sem operiranapo Werheim-uin obsevana in se sedaj počutim zdravo .Imam sina ki bo star 22let in me zanima če je naš rak deden.Če je večja možnost tveganja obolenja bi sin šel na teste ,če se ti pri nas opravljajo .Kaj nam svetujete vi ?

Želim vam lep dan

Spoštovani,
Z besedo rak imenujemo številne različne bolezni. Večina rakastih bolezni ni dedna in zato pri večini ne moremo dokazati dedne predispozicije za takšno bolezen. Na dedno obliko raka pomislimo v tistih primerih, ko se enaka vrsta raka pojavi v več generacijah. V vaši družini se to ni zgodilo. Specifično določljiva sta predvsem rak dojke in črevesja. Mislim, da bi bilo najbolj prav, da bi sina pomirili saj je možno, da je ogrožen le toliko kot smo vsi drugi.
LP

Najlepša hvala za odgovor .Še najbolj sem se oddahnila sama ,saj me je ves čas po malam razjedal črviček strahu .
Še enkrat hvala in lep dan vam želim .

New Report

Close