Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT genski posvet in napotnica

genski posvet in napotnica

Pozdravljeni dr. Brezigar.

Ker sem v velikem dvomu tudi po posvetu z 2 ginekologoma se obračam še na vas. Imam 3 zdrave majhne otroke, ki so imeli razultate nuhalne svetline normalne oz. ok, drugi otrok nekoliko nižje, ampak po opravljenem dht ok.

Sedaj sem noseča četrtič, stara 28 let. Nosečnost poteka bp, na pregledu za ns je otrok bil primerno razvit, vsi organi vidni, nosna kost vidna, ampak malo povečana nuhalna svetlina in tako je bilo tveganje 1:1167. Po predlogu g, smo opravili še dht, ki je tveganje povečal na 1:729.

Vem, da tveganje ni kritično, a vendar sem pričakovala višji rezultat. Strah me je, da pa se vseeno ne bi zgodilo to, česar se bojim … otrok z DS. Kaj mi priporočate? Moj g je dejal, da je tveganje še vseeno komaj omembe vredno, da AC ne priporočal, če pa jo želim samoplačniško opraviti, pa mi tega ne brani.

Kakšno razlago izvida podate vi na posvetovalnici? Ali lahko, glede na to, da vrednost ni kritična glede na medicinsko stroko, pridem preko zd. napotnice ali je treba posvet plačati?

Če rabite še kak podatek, vam lahko posredujem.

Hvala za informacije in lep večer.

Pozdravljeni!

Seveda lahko pridete še na genetski posvet. Če bo vaš ginekolog presodil, da je ta utemeljen, vam bo za posvet izdal napotnico. Ne glede na to pa se boste med različnimi možnimi opcijami, ki jih že poznate, morali odločiti sami.

LP

Izvedela sem, da ima moževa sestrična kromosom 5, če sem pravilno napisala, ker nimam nobenega izvida. Kaj to pomeni?

Vsi ljudje imamo kromosom 5 oz. dva, enega smo prejeli od mame, drugega pa od očeta.

New Report

Close