genitalne bradavice
Pozdravljeni,
pred 3 tedni sem imela nezaščiten analni spolni odnos. 3 dni za tem se mi je pojavila srbečica na sramnih ustnicah, leva mala sramna ustnica mi je močno zatekla. Izcedek je bil prisoten. Nekaj dni za tem se mi je na sramni ustnici pojavil nekakšen izrastek. Obiskala sem ginekologinjo, rekla je da ni nič hujšega in da je lahko to začetek genitalnih bradavic. Canesten svečke in mazilo ne pomagata. Sedaj, 2 tedna kasneje me nožnica več ne srbi, včeraj pa me je začelo boleti okoli anusa, pojavili so se nekakšni beli podkožni izpuščaji in malo mi je tam zateklo. Seveda me je to čisto vrglo iz tira, strah me je kakšne hujše spolne bolezni. Verjetno če bi bil to herpes, bi se v 3 tednih že razvil? Na trenutke imam na dotik sramne ustnice prav vroče, kot da bi imela vročino tam spodaj. Ali je top bolj podobno kakšni hujši obliki glivic, spolni odnos je bil na prostem in je bila prisotna tudi verjetno kakšna bakterija. V ponedeljek imam spet pregled, vendar sem že zelo živčna in vas prosim za mnenje.
Lp
na zunanji strani notranjih vaginalnih ustnic se mi je naredila bela bulica.če jo stisnem zaboli,drugače ne in niti ne srbi in na otip je trda in ob stisku postane še bolj bela in občuti se kot majhna kroglica.opazila sem jo danes med tuširanjem.redna higiena,trenutno ne uporabljam intimnega vaginalnega mila,med tuširanjem in umivanjem intimnega predela uporabljam vodo,vendar sem zadnje dni uporabljala gel za tuširanje,ki je za celotno telo in dvakrat dnevno.imam rednega partnerja 3 leta in pol,brez varanja z moje in njegove strani.zadnji pregled glede spolnih bolezni sem opravila 5 let nazaj in vse je bilo ok,fant,ki je vojak,je imel zadnji zdravstveni pregled pred dvema letoma in opravijo tudi pregled za spolne bolezni in sploh celotni zdravstveni pregled telesa,krvi,urina….in vse je bilo ok,takrat sva bila eno leto skupaj.
Zadnji teden sem bila resnično v velikem stresu,imam diagnosticirano anoreksijo zaradi nervoze in sem zaradi stresa jedla izredno malo,skoraj ob nekaterih dnevih razen sadja nič drugega.
Med branjem podobnih problemov sem zasledila,da gre po vsej verjetnosti za vaginalni mozolj,ki se lahko pojavi ob precejšnjem stresu,umivanju s pregrobim milom,med pms-om,trenutno ga ravno imam,sem teden dni pred menstruacijo.lahko pa tudi zaradi depiliranja.depiliram se redno,toda bela bulica se mi do zdaj še ni kdaj naredila.nikjer drugje na nožnici ni vidnih sprememb in tudi ne ob vhodu v nožnico,s prstom sem pretipala začetni del materničnega vratu in nisem začutila karkoli,razen gladke stene,nobenih bulic.samo ta bela bulica na zunanji strani notranjih ustnic.
Vendar me kljub vsemu skrbi in če ne bo zginilo v roku enega tedna,grem na pregled.toliko časa naj bi mozolj trajal,vsaj kolikor sem iz podobnih člankov zasledila.rada bi vaš nasvet.
lp,tamales